Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Εμπλοκή με τους δανειστές για τα «κόκκινα» δάνεια
Εμπλοκή με τους δανειστές για τα «κόκκινα» δάνεια

Εμπλοκή με τους δανειστές για τα «κόκκινα» δάνεια

Λίγο πριν τις 3:30 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών, όπου καταγράφηκε διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών στο ζήτημα της ρύθμισης των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα προτείνει της πρώτης κατοικίας για δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη εφόσον η αντικειμενική αξία του ακινήτου δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για άγαμο ιδιοκτήτη και τις 250.000 ευρώ για ζευγάρι, με το όριο να αυξάνεται κατά 25.000 ευρώ ανά τέκνο, για έως και τρία παιδιά.

Παράλληλα, η ελληνική πλευρά προτείνει ως εισοδηματικό όριο τις 35.000 ευρώ ετησίως, με προϋπόθεση όμως τα συνολικά χρέη προς τράπεζες και Δημόσιο να μην ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ.
Στον αντίποδα, οι επιμένουν πως το πλαφόν για την αντικειμενική αξία του ακινήτου θα πρέπει να οριστεί σαφώς χαμηλότερα, στα 120.000 ευρώ, ενώ παράλληλα ζητούν χαμηλότερο εισοδηματικό όριο, το οποίο τοποθετούν στα όρια της ς.

Συγκεκριμένα, οι προτείνουν άρση ς πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς εάν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου έχει ετήσιο εισόδημα που υπερβαίνει τα 8.180 ευρώ για τους άγαμους και τα 13.900 ευρώ για τα ζευγάρια, με προσ της τάξης των 3.350 ευρώ ανά , έως τρία παιδιά.

Επιπλέον, οι προκρίνουν πολύ χαμηλότερο όριο χρεών για της προστασίας της πρώτης κατοικίας, τοποθετώντας το ταβάνι στις 120.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το μισό σε σχέση με αυτό που προτείνει η .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση