Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εμφυλιοπολεμικό το κλίμα στη Ν.Δ.
Εμφυλιοπολεμικό το κλίμα στη Ν.Δ.

Εμφυλιοπολεμικό το κλίμα στη Ν.Δ.

Διαστάσεις ανοικτού πολέμου λαμβάνει πλέον η, επί μακρόν, σοβούσα κρίση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μετά την πρωτοφανή αστοχία στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, που είχε συνέπεια να πληγεί βαριά η πολιτική υπόσταση του κόμματος. Το φιάσκο στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής λειτούργησε ως θρυαλλίδα για το μεγάλο ξεκαθάρισμα στους κόλπους της ελληνικής κεντροδεξιάς, καθώς οι κ. Ευ. Μεϊμαράκης, Απ. Τζιτζικώστας, και Αδ. Γεωργιάδης αποδύθηκαν σε σκληρό πόλεμο ανακοινώσεων, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτούν πολιτικά την εξέλιξη. Στο κάδρο, μετά την ευθεία επίθεση του κ. Μεϊμαράκη, μπήκε ο πρώην Αντ. Σαμαράς, ο οποίος απάντησε με σκληρό τρόπο, την ίδια ώρα που αρκετοί βουλευτές και στελέχη κοιτούν προς την πλευρά του έτερου πρ. πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή. Ο τελευταίος αποφεύγει κάθε σχόλιο, προκρίνοντας μόνο την ταχεία ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών προκειμένου να βγει το κόμμα από την περιδίνηση.

Στο παρασκήνιο, η συζήτηση για το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος, σε ένα πιο λαϊκό – δεξιό και σε ένα πιο κεντρογενές – μετριοπαθές, διεξάγεται απροκάλυπτα ωσάν το μόνο που ζητείται να είναι η αφορμή. Με τη χώρα απέναντι σε πρωτοφανείς πολιτικές, οικονομικές και εθνικές , η Νέα μοιάζει με αρένα και ελπίζεται ότι η σύντομη διεξαγωγή των εκλογών, πιθανότατα στις 13 Δεκεμβρίου, θα λειτουργήσει εκτονωτικά. Αυτό μένει, πάντως, να αποδειχθεί, δεδομένου ότι σήμερα συνεδριάζει (19.00) σε βαρύ κλίμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, τύποις για τον προϋπολογισμό, ενώ εκκρεμεί και η επισημοποίηση της απόφασης του κ. Ευ. Μεϊμαράκη να αποχωρήσει από την ηγεσία, ζητώντας, παράλληλα, να αποχωρήσουν και οι και Αδ. Γεωργιάδης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (σ.σ. το έπραξαν) και ο κ. Απ. Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης (σ.σ. αρνήθηκε, ως αιρετός). Το ζήτημα της παραμονής ή όχι του κ. Μεϊμαράκη θα κριθεί σήμερα ενώ ο ίδιος προκρίνει ως υπηρεσιακό πρόεδρο τον κ. Γ. Πλακιωτάκη, γραμματέα σήμερα της Κ.Ο., ο οποίος όμως θα πρέπει πριν να οριστεί . Διαφορετικά, βάσει καταστατικού την προεδρία θα αναλάβει ο γραμματέας του κόμματος.

Ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, έχοντας δεχτεί τις βολές των συνυποψηφίων του για την εξέλιξη της εκλογής και θεωρώντας ως unfair διαρροή σε ημερήσια εφημερίδα ότι ο κ. Αντ. Σαμαράς εκτιμά πως δεν μπορεί να παραμείνει ως υπηρεσιακός πρόεδρος, απάντησε χθες με σκληρό τρόπο ανοίγοντας μέτωπο με όλους και με τον κ. Σαμαρά, που, εμμέσως, συνέδεσε με την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα. Ισχυρίστηκε ότι ο τέως είχε γνώση της εταιρείας (Infosolutions) και εγγυήθηκε γι’ αυτήν, ο στενός του συνεργάτης κ. Δημ. Πτωχός τής έδινε έργα στο Μαξίμου, ενώ ο κ. Μ. Βορίδης, εκ των «εγκεφάλων» πλέον της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα μαζί με τον κ. Τ. Μπαλτάκο στα οργανωτικά, υπήρξε νομικός της παραστάτης.

«Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά. Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα. Τι εξυπηρετούν;» ήταν η απάντηση συνεργατών του κ. Σαμαρά, οι οποίοι υπενθύμιζαν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία «συνεργάζεται με τη .Δ. ήδη από την εποχή που ο κ. Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας». «Αυτήν τη στιγμή προέχουν η ενότητα του κόμματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών. Να μην ξεχνάει κανείς ότι ο αντίπαλος είναι αλλού», καταλήγουν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά, από την πλευρά του οποίου εκδόθηκε, στη συνέχεια, και αναλυτικότερη ανακοίνωση με την οποία απαντά σημείο προς σημείο στους ισχυρισμούς του κ. Μεϊμαράκη. Διάψευση υπήρξε και από τον κ. Βορίδη, ο οποίος από νωρίς χθες είχε θέσει ζήτημα ευθυνών του κ. Μεϊμαράκη. «Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη» ήταν η, νέα, απάντηση της πλευράς Μεϊμαράκη, που απηύθυνε νέα πρόσκληση στον κ. Τζιτζικώστα να παραιτηθεί, «ειδικά, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση