Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έμεινε άδικα στη φυλακή για τρεις μήνες με τον ένοχο να είναι άλλος…
Έμεινε άδικα στη φυλακή για τρεις μήνες με τον ένοχο να είναι άλλος…

Έμεινε άδικα στη φυλακή για τρεις μήνες με τον ένοχο να είναι άλλος…

-Αθώος 40χρονος που κατηγορούνταν για ναρκωτικά

-Νέα ταλαιπωρία αφού ανακλήθηκε η άδεια παραμονής

Άδικα κρατήθηκε και ταλαιπωρήθηκε για σχεδόν τρεις μήνες ευρισκόμενος μεταξύ κρατητηρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και φυλακών Λάρισας ο 40χρονος Αλβανός που μένει στη Κ. Γατζέα για υπόθεση ναρκωτικών, φωνάζοντας ότι δεν έχει καμιά σχέση με καταζητούμενο ομοεθνή του μιας και πρόκειται για διαφορετικό πρόσωπο, καθώς χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε αθώο!

Η υπόθεση του συζητήθηκε χθες στο ακροατήριο του δικαστηρίου, με την εισαγγελική αρχή να είναι “καταπέλτης”, λέγοντας πως ο άνθρωπος κακώς έμεινε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού ο δράστης είναι άλλος και πως ο κατηγορούμενος είναι αθώος, πρόταση που υιοθετήθηκε και από την έδρα, απαλλάσσοντας τον από την κατηγορία διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες τα εμπόδια και η ταλαιπωρία για τον 40χρονο άνδρα δεν σταματούν εδώ, από την στιγμή που οι αστυνομικές αρχές της Μαγνησίας, το διάστημα που ήταν προφυλακισμένος στο σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας προχώρησαν στην ανάκληση της άδειας παραμονής του στην Ελλάδα!

Έτσι ο 40χρονος από την στιγμή που θα περάσει την πόρτα των φυλακών θα πρέπει να συλληφθεί εκ νέου ως παράτυπος, για να κινηθούν οι διαδικασίες απέλασης του στην Αλβανία, αφού οι αρχές δεν έλαβαν υπόψη το τεκμήριο της αθωότητας του άνδρα, και ξεκίνησαν την διαδικασία προτού καν ο κατηγορούμενος οδηγηθεί στην δικαστική αίθουσα…

Πλέον μέσω της νομικής οδού θα προσπαθήσει να παραμείνει στην Ελλάδα και στην Κάτω Γατζέα, όπου απασχολούνταν μέχρι την στιγμή της ς του στις 28 Μαρτίου 2019, στις , με αγροτικές εργασίες.

Το κουβάρι της υπόθεσης 

Ο 40χρονος βρέθηκε μπλεγμένος, καθώς είχε εκδοθεί ένταλμα ς από τον ανακριτή Βέροιας, ενώ υπήρχε και διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης για διακίνηση ποσότητας ηρωίνης, πράξη που είχε λάβει χ πριν από 18 χρόνια σε χωριό κοντά στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη με το αιτιολογικό ότι εκκρεμούσε εις βάρος του το παραπάνω ένταλμα και την επόμενη οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου το Βόλου αποφάσισε ότι δεν έχει αρμοδιότητα να κρίνει την υπόθεση.

Στη συνέχεια η Εισαγγελία του Βόλου μεταβίβασε την δικογραφία στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω, ενώ εξακολουθούσε να κρατείται αρχικά στο Μεταγωγών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και κατόπιν στις Λάρισας, χωρίς να του έχει ασκηθεί κάποια ποινική δίωξη.

Ειδικότερα ο δικάστηκε την Δευτέρα 1η Απριλίου στο Βόλου με τη συνήγορο του να ζητά να αφεθεί άμεσα ελεύθερος αφού δεν υπήρχαν δακτυλικά αποτυπώματα που να πιστοποιούν την ταυτότητα του, ενώ ο ίδιος είχε αναφέρει πως δεν ταιριάζει το μητρώνυμο, το πατρώνυμο, η ημερομηνία γέννησης του, αλλά και ο γέννησης με τον καταζητούμενο.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το 2001 αστυνομικοί είχαν συλλάβει δύο Αλβανούς, που ήταν ξαδέλφια του φερόμενου ως καταζητούμενου στην Πατρίδα Ημαθίας με 14 γραμμάρια ηρωίνη σε φιξάκια.

Στην απολογία τους είχαν ισχυριστεί ότι δεν ήταν δικά τους, αλλά τους τα είχε δώσει ένας τρίτος αγνώστων στοιχείων ομοεθνής τους που έμοιαζε με τον 40χρονο, αλλά όπως αποδείχθηκε τελικά δεν ήταν…

"Αλιεύοντας" την είδηση