Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ελεύθερος μετά την απολογία του ο ταξιτζής από την Αθήνα
Ελεύθερος μετά την απολογία του ο ταξιτζής από την Αθήνα

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο ταξιτζής από την Αθήνα

Ελεύθερος υπό τον όρο της παρουσίασης του μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου ς του, και την καταβολή εγγύησης ύψους 1.000€, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον Ανακριτή Βόλου ο 49χρονος οδηγός από την Αθήνα, εναντίον του οποίου ασκήθηκε από τον εισαγγελέα υπηρεσίας δίωξη για διακίνηση μεταναστών σε βαθμό κακουργήματος.

Ο υποστήριξε πως είναι αθώος, αφού προορισμός της “κούρσας” ήταν η Λάρισα και όχι κάποια περιοχή κοντά στα σύνορα, ενώ δεν γνώριζε πως οι πέντε αλλοδαποί δεν διέθεταν τις απαραίτητες άδειες παραμονής στην Ελλάδα.

Ο 49χρονος συνελήφθη την Παρασκευή το απόγευμα στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του κόμβου Αλμυρού, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, μεταφέροντας με το επαγγελματικό του όχημα πέντε Πακιστανούς, ηλικίας 16,23, 16,26 και 30 ετών.

Το περασμένο Σάββατο οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μεταφορά μεταναστών, και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί, ζητώντας στη συνέχεια για να προετοιμαστεί.

Έτσι χθες πέρασε εκ νέου το ανακριτικό μαζί με τον συνήγορο του από την Αθήνα, και αφέθηκε κατόπιν ελεύθερος με τους παραπάνω όρους, μέχρι να γίνει η δίκη του.

Το μεσημέρι της Παρασκευής οι πέντε Πακιστανοί τον προσέγγισαν στη πιάτσα των στο Σταθμό Λαρίσης στο κέντρο της Αθήνας, και του ζήτησαν να τους μεταφέρει στη Λάρισα, συμφωνώντας να του καταβάλλουν όταν θα έφταναν στην Θεσσαλική πόλη συνολικά 300€.

Ο ταξιτζής δέχθηκε και ξεκίνησε το ταξίδι το οποίο όμως διακόπηκε στο ύψος του Αλμυρού με τη του, με τους Πακιστανούς να μην διαθέτουν την απαραίτητη παραμονής στην Ελλάδα.

Τέλος εις βάρος των πέντε Πακιστανών κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση