Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ελεύθερος με περιοριστικό όρο 33χρονος Βολιώτης που κατείχε δεκάδες θρησκευτικά κειμήλια
Ελεύθερος με περιοριστικό όρο 33χρονος Βολιώτης που κατείχε δεκάδες θρησκευτικά κειμήλια

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο 33χρονος Βολιώτης που κατείχε δεκάδες θρησκευτικά κειμήλια

Ελεύθερος με τον όρο να παρουσιάζεται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου ς του μέχρι να γίνει η δίκη του, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου ένας 33χρονος που ήθελε να χειροτονηθεί , και που είχε συλληφθεί στις 20 Φεβρουαρίου του 2018 στο Βόλο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας  κατηγορούμενος για του νόμου περί ς αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική της Εισαγγελίας και εις βάρος του ασκήθηκε ποινική σε βαθμό κακουργήματος, για αντικειμένων αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής αξίας, καθώς και αντικειμένων που προορίζονται για τη θρησκευτική λατρεία.

Τα αντικείμενα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, για την εκτίμηση της αξίας τους, ενώ συστάθηκε με εισαγγελική παραγγελία ειδική επιτροπή με τη συμμετοχή αρμοδίων φορείων, όπως ορίζει η νομοθεσία, για να χρονολογηθούν τα κειμήλια που βρέθηκαν στην κατοχή του 33χρονου.

Η αξία τους εν τέλει προσδιορίστηκε γύρω στις 5.000€, με τον 33χρονο στην απολογία του να υποστηρίζει πως τα κειμήλια είναι δικά του, αφού βοηθούσε σε διάφορες ιερείς στο Βόλο και σε άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα να του τα χαρίζουν ως δώρο για τις υπηρεσίες του.

Επιπλέον ισχυρίστηκε πως τα περισσότερα αντικείμενα ήταν στην κατοχή του παππού του που ήταν ιερέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγελία κατά του 33χρονου στις Αρχές, έγινε από έναν ιερομόναχο της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε στο σπίτι και στην αποθήκη του νεαρού, εντοπίζοντας δεκάδες εκκλησιαστικά κειμήλια.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, οκτώ λειψανοθήκες με λείψανα Αγίων, τέσσερα Ιερατικά Βιβλία, ένα Ιερό Ευαγγέλιο, ένα μπρούτζινο έμβλημα με παράσταση Αγίου, μία ξύλινη Αγίου, ένα ξύλινο κυτίο που περιείχε χρυσή αλυσίδα αποτελούμενη από σταυρούς, ένα μεταλλικό Ιερό Δισκοπότηρο.

Επίσης ένα μεταλλικό μυροδοχείο, δύο μεταλλικά προσαρτήματα εκκλησιαστικών σκευών «αστερίσκοι», δυο μεταλλικά δισκάρια, δύο υφασμάτινα αντιμήνσια, οκτώ μεταλλικές λαβίδες, έξι μεταλλικές λόγχες, μία ασημένια αλυσίδα και τέλος τμήμα θυμιατού.

"Αλιεύοντας" την είδηση