Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ο 25χρονος Βέλγος
Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ο 25χρονος Βέλγος

Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ο 25χρονος Βέλγος

Ελεύθερος, με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα, αφέθηκε χθες ο μετά την απολογία του στον ανακριτή, ενώ θα δικαστεί στο Πλημμελειοδικείο του Βόλου το επόμενο διάστημα για την κατηγορία της κατασκοπίας πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Εν τω μεταξύ οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στις δύο φωτογραφικές μηχανές του 25χρονου, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες είναι παλαιού τύπου (αναλογικές), καθώς βρέθηκαν λίγες από το ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πλιασίδι, ενώ εξετάζεται και το τηλέφωνο του κατηγορούμενου που κατασχέθηκε και αυτό.

Ο υποτιθέμενος κατάσκοπος συνελήφθη προχθές το πρωί δηλώνοντας φυσιολάτρης και περιηγητής, αλλά χάθηκε στο δρόμο και βρέθηκε κατά λάθος στην περιοχή, ενώ είχε ξεκινήσει για το Πουρί, με τα πόδια από τη Μακρινίτσα.

Οι που τραβούσε κίνησαν το ενδιαφέρον των σμηνιτών της μονάδας του ραντάρ με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στο Βορείου Πηλίου, που, με την σειρά του τον συνόδεψε στον Εισαγγελέα υπηρεσίας και στην συνέχεια στον ανακριτή.

Αρχικά, κρίθηκε ύποπτος για στρατιωτική κατασκοπεία κακουργηματικού χαρακτήρα -είσοδος σε στρατιωτικό χώρο και φωτογράφιση στρατιωτικής εγκατάστασης – καθώς δεν έγινε δυνατό να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του, αφού ο , εκτός από την ταυτότητά του, δεν είχε κανένα άλλο στοιχείο και κατά τις πρώτες ώρες οι Αρχές δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν κάποιον συγγενή ή φίλο του στο , που να τον γνωρίζει.

Ωστόσο στη συνέχεια τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν και, όπως υποστήριξε και ο ίδιος, του αρέσει η φύση και από τον περασμένο Οκτώβριο βρίσκεται στην περιοχή του Πηλίου, όπου πραγματοποιεί περιηγήσεις, διαμένοντας σε σκηνή μέσα στο δάσος μετακινούμενος πεζός παντού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο , φέρεται να υποστήριξε πως είχε ξεκινήσει από τη Μακρινίτσα, με προορισμό το Πουρί στην , όμως, έχασε το δρόμο, με αποτέλεσμα να φτάσει στην περιοχή γύρω από τα ραντάρ στο Πλιασίδι.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση