Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ελεύθεροι με όρους νεαροί που άρπαξαν 20χρονο με νοητική στέρηση
Ελεύθεροι με όρους νεαροί που άρπαξαν 20χρονο με νοητική στέρηση

Ελεύθεροι με όρους νεαροί που άρπαξαν 20χρονο με νοητική στέρηση

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων μέχρι τη δίκη τους, αφέθηκαν οι δύο νεαροί 18 και 16 ετών από το Βόλο, που επιβίβασαν με το ζόρι στο αυτοκίνητο του θείου του ενός, 20χρονο με νοητική στέρηση, τον μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία στα Μελισσάτικα, όπου τον κακομεταχειρίστηκαν, ενώ κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα τις πράξεις τους.

Συγκεκριμένα οι νεαροί μετά την απολογία τους στον ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παραμονής στο εξωτερικό, ενώ θα πρέπει να παρουσιάζονται δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Ακόμα σύμφωνα με έγκυρες η Εισαγγελία του Βόλου σχημάτισε δικογραφία και κατά των γονέων των δύο για παραμέληση ς ανηλίκων πλημμεληματικού χαρακτήρα, και έτσι εντός των προσεχών ημερών θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις σε πταισματοδίκη στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει κανένα έμπρακτο ενδιαφέρον προς το θύμα.

Οι δύο εμφανίστηκαν μετανιωμένοι για τις πράξεις τους, με τον έναν να δηλώνει πρόθυμος να αποκαταστήσει την όποια προκάλεσε, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται (αρπαγή από κοινού με ρατσιστικά χαρακτηριστικά σε βαθμό κακουργήματος, παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μέσω βιντεοσκόπησης, απλή σωματική , ψευδή στην Αρχή και εξύβριση), εντάσσονται στην κατηγορία των βαρέων κακουργημάτων που διαπράχθηκαν από ανήλικους.

Οι δύο νεαροί άρπαξαν τον 20χρονο με νοητική στέρηση με το Ι.Χ. αυτοκίνητο που ανήκει στο θείο ενός εκ των δύο, δηλώνοντας στο θύμα ότι είναι αστυνομικοί, χωρίς ο 18χρονος να διαθέτει δίπλωμα ς.

Τον οδήγησαν σε ερημική αγροτική περιοχή στα Μελισσάτικα, όπου τον εξύβρισαν, τον απείλησαν και του προκάλεσαν ελαφρές σωματικές βλάβες, (του έριξαν κάποιες σφαλιάρες, τον ξεγύμνωσαν, καταγράφοντας τα γεγονότα σε βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα). Στη συνέχεια, όλοι μαζί αναχώρησαν από το σημείο.

Εν τω μεταξύ διερχόμενος πολίτης είδε το τι συνέβαινε και ειδοποίησε την .

Στο δρόμο που κινούνταν, εντόπισαν μπλόκο της Τροχαίας και σε σήμα των αστυνομικών να σταματήσουν, εκείνοι ανέπτυξαν ταχύτητα και απομακρύνθηκαν.

Λίγο αργότερα, ενώ βρισκόντουσαν στο κέντρο του Βόλου, ο 18χρονος και ο 16χρονος τηλεφώνησαν στην Τροχαία και είπαν ότι εντόπισαν και είχαν πιάσει τον νεαρό – εννοώντας τον 20χρονο – που είχε δήθεν κλέψει το Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο δεν είχε σταματήσει λίγο νωρίτερα σε σήμα των αστυνομικών της Τροχαίας.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο νεαροί κατήγγειλαν ψευδώς ότι ο 20χρονος είχε κλέψει το αυτοκίνητο, ενώ από την εξέταση των στοιχείων εξακριβώθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί.

Ο 20χρονος διακομίσθηκε προληπτικά στο οσοκομείο Βόλου, όπου εξετάστηκε κι αποχώρησε.

Οι δύο έκαναν λόγο για παρεξήγηση μεταξύ τους, αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητο με τα κλειδιά επάνω και μετέβησαν για λίγο σε παρακείμενο γήπεδο, και επιστρέφοντας είδαν τον 20χρονο μπροστά στο αμάξι και ο 17χρονος νόμισε ότι πήγε να το κλέψει με να εξοργιστεί.

Από την πλευρά του το θύμα που διαμένει σε περιοχή κοντά στο Βόλο είπε ότι όλα συνέβησαν ξαφνικά και πως δεν γνώριζε τους δύο, οι οποίοι μετά από την πράξη τους του ζήτησαν συγγνώμη, αποδίδοντας το περιστατικό σε παρεξήγηση και πως τους έχει συγχωρέσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση