Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 55χρονη κοινωνική λειτουργός
Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 55χρονη κοινωνική λειτουργός

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 55χρονη κοινωνική λειτουργός

Ελεύθερη αφέθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή η 55χρονη Βολιώτισσα κοινωνική λειτουργός, που εργάζεται σε δομή της πόλης, και κατηγορείται για ναρκωτικών χαπιών, σε βαθμό κακουργήματος.

Η 55χρονη με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα υπηρεσίας και ανακριτή έμεινε ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων, αλλά και την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000€.

Συγκεκριμένα της απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και η παραμονή στο εξωτερικό, ενώ θα πρέπει να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της, μία φορά το μήνα, μέχρι να γίνει η της.

Υπενθυμίζεται πως μαζί με την κοινωνική λειτουργό, κατηγορούνται μια 53χρονη γιατρός, και μια 33χρονη φαρμακοποιός η οποία προχθές αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους, μετά το τέλος της απολογίας της.

Η 55χρονη και η 33χρονη συνελήφθησαν τη Δευτέρα το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Η 33χρονη φαρμακοποιός, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στην απολογία της υποστήριξε πως είχε αναπτύξει μια καλή σχέση με την κοινωνική λειτουργό, αφού πήγαινε συχνά στο της για να προμηθευτεί χάπια Υπνοστεντόν, προκειμένου να τα διαθέσει σε άτομα που φιλοξενούνταν στη δομή, όπου εργαζόταν.

Έτσι της ζητούσε να της παραδώσει τα σκευάσματα, και αργότερα θα προσκόμιζε τις απαραίτητες ιατρικές , κάτι που η 33χρονη φαρμακοποιός το δεχόταν, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επαφίονταν στην καλή πίστη και στο φιλότιμο της.

Εκτιμάται ότι τους τελευταίους δύο μήνες, η κοινωνική λειτουργός έλαβε από την 33χρονη, αρκετές δεκάδες χάπια, επισκεπτόμενη το έξι φορές.

Η 53χρονη γιατρός φέρεται να προχωρούσε σε συνταγογραφήσεις ηρεμιστικών σκευασμάτων, για τα οποία είναι απαραίτητη η ιατρική συνταγή αφού εντάσσονται στη κατηγορία των ναρκωτικών ουσιών.

Η κοινωνική λειτουργός φέρεται να διατηρούσε καλές με την 53χρονη γιατρό.

Την επισκέπτονταν στο ιατρείο της και της έδινε στοιχεία ασθενών, προκειμένου να προχωρήσει στη συνταγογράφηση των ναρκωτικών σκευασμάτων, με τη 53χρονη να μην ακολουθεί την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, και χωρίς να ελέγξει την ορθότητα των λεγομένων της 55χρονης.

Η 55χρονη άλλοτε παραποιώντας ονόματα ασθενών, και άλλοτε φέρεται να εμφάνιζε στις άτομα που δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα.

Δηλαδή υπήρχαν φορές που το όνομα του ασθενούς στην συνταγή ήταν ψεύτικο και πραγματικό το επώνυμο του, άλλες φορές συνέβαινε το αντίθετο, ενώ εμφανίζονται περιπτώσεις που η συνταγή αφορούσε εξ ολοκλήρου φανταστικό πρόσωπο.

Στη συνέχεια τις ψεύτικες συνταγές τις έπαιρνε η 55χρονη, η οποία πήγαινε στο φαρμακείο της 33χρονης και προμηθεύονταν τα ναρκωτικά χάπια, ποντάροντας στην καλή σχέση που είχε αναπτύξει μαζί της, και εκμεταλλευόμενη τη πρόθεση της φαρμακοποιού να την εξυπηρετήσει περιμένοντας να της φέρει μετά τις συνταγές.

Σημειώνεται πως και οι τρεις κατηγορούμενες δεν έχουν απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια αδικήματα κατά το παρελθόν.

Οι αστυνομικοί, έχοντας πληροφορία πως η 55χρονη προμηθευόταν συχνά τέτοια σκευάσματα, την ακινητοποίησαν και την συνέλαβαν, την ώρα που έβγαινε από το φαρμακείο της 33χρονης.

Πάνω της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κουτιά ναρκωτικών χαπιών, συνολικά 90 χάπια, χωρίς να έχει την επιβεβλημένη ιατρική συνταγή.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική , το τελευταίο δίμηνο η 55χρονη προμηθεύτηκε ναρκωτικά δισκία από το ίδιο φαρμακείο, προσκομίζοντας έξι ιατρικές συνταγές, οι οποίες είχαν εκδοθεί από την 53χρονη, χωρίς να υπάρχει πραγματική ιατρική ένδειξη.

Σε νομότυπη που πραγματοποιήθηκε στο της κοινωνικής λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη 22 ναρκωτικά δισκία, χωρίς ιατρική συνταγή.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου εξακολουθεί να διερευνά το που διοχετεύονταν αυτά τα χάπια, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως πωλούνταν σε πιάτσες τοξικομανών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση