Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έλενα Κουντουρά: Προώθηση της Μαγνησίας για ετήσιο τουρισμό
Έλενα Κουντουρά: Προώθηση της Μαγνησίας για ετήσιο τουρισμό

Έλενα Κουντουρά: Προώθηση της Μαγνησίας για ετήσιο τουρισμό

Ευρεία σύσκεψη είχε στο Βόλο, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και συζήτησε με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Οργανισμού Λιμένος Βόλου τις προτεραιότητες για την τουριστική ανάπτυξη της Μαγνησίας και την προώθηση και προβολή της ως ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που υπουργός Τουρισμού επισκέπτεται τη Μαγνησία και δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής.

Οι φορείς έθεσαν το σύνολο των αναπτυξιακών προτάσεων για το αεροδρόμιο . Αγχιάλου και την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη βάση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μαγνησίας και ζήτησαν από την υπουργό να μεταφέρει στους συναρμόδιους υπουργούς τα αιτήματα και τις προτάσεις τους που αφορούν σε ζητήματα συναρμοδιότητας με άλλα υπουργεία και φορείς.

Η κα Κουντουρά τόνισε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού της Μαγνησίας είναι σταθερά ανοδική τα δύο τελευταία χρόνια και προσθεσε πως με τη συνεργασία όλων θα συνεχιστούν στοχευμένα οι δράσεις για την δυναμική προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Μαγνησίας, με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, που είναι το ζητούμενο της υλοποιούμενης εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γ. Ζαφείρης και τα μέλη του Προεδρείου Χριστίνα Χρυσοστομίδη, Γ. Κοντορίζος, Β.Καραουλάνης, Γ.Μποτσιβάλης, η εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαρία Διαμαντή, η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου, ο του Ξ. Κ. Λεβέντης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρ. Σταυριδόπουλος, ο καθηγητής ΣΕΦAΑ Αθηνών Στ. Φαφούτης, η πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη και οι βουλευτές Αλ. Μεϊκόπουλος και Σ. Μπαλής.
Συγκεκριμένα, 3,5 ώρες διήρκεσε η συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά έναντι της μιας που αρχικά προγραμματιστεί με την Ένωση Ξενοδόχων . Μαγνησίας την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε η υπουργός στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, είναι η πρώτη φορά που υπουργός Τουρισμού επισκέπτεται την περιοχή της Μαγνησίας, στο πλαίσιο -εξάλλου- των πολύ καλών σχέσεων και της στενής συνεργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας για την ανάπτυξη του τουρισμού.
Το αμέριστο ενδιαφέρον της υπουργού για την περιοχή μας καθώς και για την περαιτέρω ανάπτυξη της διαπιστώθηκε μέσω της ανταπόκρισης της σε διάφορα θέματα που απασχολούν τόσο την Μαγνησία αλλά και την Θεσσαλία γενικότερα.

Το Αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας κυριάρχησε στη συζήτηση και η Ένωση Ξενοδόχων θα ήθελε να ευχαριστήσει την υπουργό για τις μέχρι τώρα ενέργειές της καθώς και για την προσπάθεια που έχει καταβάλλει για την προσέγγιση αεροπορικών εταιρειών και την προσέλκυση πτήσεων.

Αναφορικά με το θέμα αυτό το νέο θα δοθεί στην έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο τον Νοέμβριο, όπου θα συνεχιστεί η προσπάθεια τόσο από την υπουργό όσο και από την Ένωση Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τους Δήμους και την Περιφέρεια, οι οποίοι κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, για τη βιωσιμότητα της Θεσσαλίας και την ανάπτυξη της περιοχής μέσω της προσέλκυσης νέων πτήσεων.
Η υπουργός ενημέρωσε ότι το αεροδρόμιο θα συμπεριληφθεί σε όλες τις μελλοντικές συζητήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες.

Επίσης, τέθηκε υπόψιν της υπουργού το ζήτημα που έχει προκύψει ότι από 1ης Ιανουαρίου του 2018 δεν θα πραγματοποιούνται φαρμακευτικά στην περιοχή, και τονίσαμε ότι τα μεγάλα «δίνουν ζωή» στην Μαγνησία, ωστόσο με την συγκεκριμένη εγκύκλιο ανατρέπονται όλα τα δεδομένα. Η υπουργός ανέφερε ότι θα το διερευνήσει.

Αναφορικά με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού συζητήθηκε το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης και έγινε εκτενής της κα. Κουντουρά για τις διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Θεσσαλίας. Από μέρους της η Υπουργός ζήτησε η Ένωση να αποστείλει στον ΕΟΤ τη λίστα όλων των θεματικών εκθέσεων που θα ήθελε η Ένωση να συμμετέχει υπό τη μορφή φιλοξενίας σε περίπτερο του ΕΟΤ προκειμένου να προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους προορισμούς της Μαγνησίας και ολόκληρης της Θεσσαλίας στους δυνητικούς επισκέπτες.

Επιπλέον συζητήθηκε ο ΕΝΦΙΑ σε ατομικές επιχειρήσεις που διαθέτουν ακίνητα και φορολογούνται ως ακίνητα και όχι ως επαγγελματικές στέγες (συζητήθηκε κάποια πιθανή λύση η οποία θα προωθηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών) καθώς και το τεράστιο πρόβλημα που αφορά τον «Ακατάσχετο Λογαριασμό» στο οποίο αν δε δοθεί λύση θα είναι η «ταφκα» των επιχειρηματιών. Αναφέρθηκε το τεράστιο θέμα που έχει προκύψει από τις διάφορες εταιρείες Πνευματικών, Συγγενικών και Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, όπου η Ένωση δήλωσε ότι τόσο σαν νέο Δ.Σ. όσο και μέσω των νέων οργάνων της ς Ομοσπονδίας Ξενοδόχων θα προβούνε σε νέες ενέργειες, καθώς το θέμα έχει πάρει ασύλληπτες διαστάσεις.

Ανάμεσα σε άλλα ζητήματα, τονίστηκε το ΕΣΠΑ, το θέμα του Λιμανιού και της Κρουαζιέρας καθώς και το Marketing Plan της Θεσσαλίας που έχει ετοιμάσει εδώ και χρόνια η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και έχει αποσταλεί σε διάφορους φορείς.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε εκ μέρους της Ένωσης στο θέμα της δημιουργίας της κατασκευής του λιμανιού του Πλατανιά θέμα για το οποίο η ‘Ενωση δήλωσε ότι θα είναι ανυποχώρητη στην προσπάθεια κάποιων να εμποδίσουν την κατασκευή του. Το γεγονός ότι η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας με τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια έχει καταφέρει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας ένα ενιαίο brand name για την περιοχή με το «Βόλος – Πήλιο: Είναι αλήθεια!» θα συντελέσει και στην περαιτέρω συνεργασία τόσο με το Υπουργείο όσο και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Πιστοί στο σύνθημά μας «όλοι μαζί μπορούμε», συνεχίζουμε!

Επίσης η υπουργός επισκέφθηκε τα παράλια του Νομού Λάρισας, στον Αγιόκαμπο καθώς και την Αγιά.
Συζήτησε παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη και του βουλευτή Ν.Παπαδόπουλου,με τον δήμαρχο Αγιάς Αντ. Γκουντάρα και το Προεδρείο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων Λάρισας τα θέματα που αφορούν στην τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της περιοχής, την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και την προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού που μπορεί να υποστηρίξει η περιοχή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση