Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έλεγχοι και πρόστιμα για μη χρήση μάσκας στη Μαγνησία
Έλεγχοι και πρόστιμα για μη χρήση μάσκας στη Μαγνησία

Έλεγχοι και πρόστιμα για μη χρήση μάσκας στη Μαγνησία

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι από τις αρμόδιες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωναϊού -19.

Συγκεκριμένα υπάλληλοι του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, πραγματοποίησαν από 09/07/2020 έως και σήμερα, σχετικούς ελέγχους σε 107 επιχειρήσεις (εστίασης, SUPER MARKET, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, κομμωτήρια κ.λπ.) που δραστηριοποιούνται στον κεντρικό ιστό της πόλης του Βόλου.

Επίσης κατά το ως άνω χρονικό διάστημα διενεργήθηκαν 16 σχετικοί σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις τοπικές κοινότητες Πορταριάς και Μακρυνίτσας και 8 στη .Αγχίαλο.

Από τον έλεγχο στις λαϊκές αγορές συντάχθηκαν πράξεις επιβολής προστίμου σε 4 πωλητές για μη χρήση μάσκας (πρόστιμο 150 €).

Για την τήρηση του ωραρίου λειτουργίας, διενεργήθηκαν από 21-08-20 έως 24-08-20, έλεγχοι σε 150 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον κεντρικό ιστό της πόλης του Βόλου, καθώς και στην περιοχή Αλυκών, Αγριάς και Άλλης Μεριάς.

Δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση, με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να τηρούν όλα όσα προβλέπονται από τα .

Η αεριφερειάρχης κα Κολυνδρίνη δήλωσε: «Η πανδημία της νόσου του κορωναϊού (-19) παραμένει σε εξέλιξη. Η χρήση προστατευτικής μάσκας και η σωστή εφαρμογή της, οδηγεί σε μείωση του βαθμού ς, της επιδημικής καμπύλης και του αριθμού των νέων κρουσμάτων, όπως άλλωστε και η αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προφύλαξης όπως αυτά προβλέπονται από τις σχετικές οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου και των ειδικών λοιμοξιολόγων.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση από όλες τις συναρμόδιες των Περιφερειακών Ενοτήτων. Η νομοθεσία θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και προς κάθε κατεύθυνση».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση