Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Έλεγχοι και πολεοδομικές παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Έλεγχοι και πολεοδομικές παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Έλεγχοι και πολεοδομικές παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Βεβαίωσαν κλιμάκια του Δήμου Βόλου

Ελέγχους πραγματοποίησαν σήμερα κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, του Τμήματος Προσόδων και της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, επιβάλλοντας πρόστιμα σε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για , ενώ έκαναν και συστάσεις για την καταβολή των τελών κοινόχρηστων χώρων, καθώς η σχετική προθεσμία μετά την τελευταία παράταση που δόθηκε, λήγει στις 31 Μαρτίου.

Οι έλεγχοι των κλιμακίων του Δήμου Βόλου θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα επικεντρωθούν στην καταγραφή πολεοδομικών παραβάσεων σε υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ τα αποτελέσματά τους θα γίνουν γνωστά όταν ολοκληρωθούν.
Όσον αφορά τα μετά την παρέλευση της 31ης Μαρτίου, θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ σε σύνολο 300 περίπου καταστηματαρχών, μέχρι 31 Ιανουαρίου μόλις 49 είχαν προχωρήσει σε καταβολή και διακανονισμό των οφειλών τους.

Με βάση την για την παράταση που δόθηκε μέχρι 31 Μαρτίου, ισχύουν τα εξής:

-Στην περίπτωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής ο οφειλέτης θα πρέπει να καταθέσει στον Δήμο Βόλου έως τις 31 Μαρτίου εκάστου έτους εγγυητική επιστολή καλής πληρωμής η οποία θα είναι ισόποση του τέλους κοινοχρήστων χώρων. Το αναλογούν τέλος στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται σε 5 μηνιαίες (Απρίλιο έως Αύγουστο).

-Στην περίπτωση τμηματικής καταβολής:
Προκαταβολή 30% του τέλους κοινοχρήστου χώρου για όσους προσέλθουν έως 31 Μαρτίου εκάστου έτους και το υπόλοιπο ποσό σε 5 μηνιαίες (Απρίλιος-).

Στην περίπτωση έκδοσης νέας άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (δηλαδή λειτουργίας που θα εκδοθεί από Απρίλιο έως και Ιούνιο) προκαταβολή 30% του τέλους κοινοχρήστου χώρου έως 30 Ιουνίου εκάστου έτους και το υπόλοιπο σε τόσες μηνιαίες δόσεις ώστε η τελευταία δόση να έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η Αυγούστου εκάστου έτους.

-Εφάπαξ καταβολή του τέλους κοινοχρήστου χώρου για κάθε που θα εκδοθεί μετά την 1η Απριλίου εκάστου έτους και για τα με νέες άδειες λειτουργίας μετά την 1η Ιουλίου εκάστου έτους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση