Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά και παγωνιά στα πεδινά
Ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά και παγωνιά στα πεδινά

Ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά και παγωνιά στα πεδινά

Ελαφρά στα ορεινά και παγωνιά με βροχή στα πεδινά είναι το σκηνικό του καιρού από τις 4.00 τα ξημερώματα στη , όπου υπάρχει ετοιμότητα, καθώς τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ.

Σημειώνεται ότι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις συγκοινωνίες και την κίνηση των οχημάτων, αν και οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη ς Δωροθέα , από τις 4.00 τα ξημερώματα άρχισε να χιονίζει στα ορεινά του νομού και συγκεκριμένα στο , στην Ανάβρα και στην περιοχή Κεραμιδίου και Βένετου, ενώ μετά τις 10.00 το πρωί, η επεκτάθηκε μέχρι την Πορταριά και το Ξουρίχτι στο ανατολικό .

Το ύψος τους χιονιού έφτασε στα 10 εκατοστά στην Ανάβρα, στα 5 εκατοστά στα , ενώ τα φαινόμενα είναι πιο ήπια στην περιοχή Καναλίων και Βενέτου, όπου το ύψος του χιονιού έφτασε στα 2 εκατοστά.

Από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας υπάρχει ετοιμότητα για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα, στα ορεινά υπάρχουν μηχανήματα από την που ξεκίνησε η χιονόπτωση. Αργά το πρωί έξι εκχιονιστικά βρισκόταν στην περιοχή του Πηλίου, ένα στην περιοχή της Ανάβρας και ένα στην περιοχή Βενέτου – Κεραμιδίου.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι αν η χιονόπτωση συνεχιστεί και το ύψος του χιονιού φτάσει τα 50 εκατοστά, ώστε να μπορέσει να πατηθεί, θα ανοίξει και το κέντρο Πηλίου, στο οποίο έγιναν οι απαραίτητες συντηρήσεις και υπάρχουν πιστοποιήσεις του εξοπλισμού.

Όσον αφορά στις προβλέψεις, για αύριο Παρασκευή αναμένεται ύφεση των φαινομένων, που θα ενταθούν ξανά από το μεσημέρι του Σαββάτου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση