Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ελάχιστοι στην εκδήλωση για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων
Ελάχιστοι στην  εκδήλωση για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Ελάχιστοι στην εκδήλωση για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Δεν  έλειψαν και πάλι κι αποχωρήσεις

Παρουσία 70 περίπου ατόμων , εκ των οποίων  μέλη της ομάδας πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου, κάποιοι υπάλληλοι και ελάχιστοι εκπρόσωποι πολιτών και φορέων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου η ενημερωτική εκδήλωση για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

O δήμαρχος  Αχ. Μπέος δεν έδωσε το λόγο στο μέλος της επιτροπής πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ  Ιφιγένεια Ηλιοπούλου  κι αυτό οδηγησε σε αποχώρηση τριών μελών  της επιτροπής που παραβρέθηκαν και του  ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Ν. Κανελλή.

 

Ο   καθηγητής του ΕΜΠ  και ο μελετητής της μονάδας επισήμαναν ότι η κατασκευή της ομάδας που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή θα συμβάλει στη διαχείριση των απορριμμάτων με βάση τον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης, ενώ διευκρίνισαν από τους 80.000 τ. σκουπιδιών, θα παράγονται 50.000 τ. srf και 15.000 τ. βιοαπόβλητα (κομπόστ), ενώ υπάρχουν δυνατότητες αλλαγών της παραγωγής που θα μπορεί να αποφασίσει στο μέλλον η δημοτική αρχή και ο ΣΥΔΙΣΑ.

Για την καύση του srf ο χημικός μηχανικός, καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, πρώην γ.γ. Περιβάλλοντος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ανδρέας Ανδρεόπουλος είπε  ότι αν υπάρξει σωστή μέριμνα, τηρηθεί η υπάρχουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση, γίνουν εντατικοί έλεγχοι και τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι τσιμεντοβιομηχανίες, τότε το δευτερογενές καύσιμο μπορεί να καεί με ασφάλεια και να βοηθήσει το περιβάλλον και την οικονομία. “Το srf είναι πιο εξευγενισμένο καύσιμο από το rdf, ενώ το που χρησιμοποιεί σήμερα ως καύσιμο η ΑΓΕΤ είναι εκατονταπλάσια χειρότερο από το srf” ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ο δρ. χημικός μηχανικός – μελετητής και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας VMA που έκανε τη μελέτη για τη ΜΕΑ Ευάγγελος Μιχαλόπουλος, ,ανέφερε  ότι ο και ο Δήμος Βόλου πρωτοπορούν στην περιβαλλοντική διαχείριση αποβλήτων και εκτίμησε ότι η παραγωγή srf είναι η πιο ήπια μορφή, από τη στιγμή που η διαλογή των απορριμμάτων γίνεται στην πηγή και μειώνονται τα προς επεξεργασία απορρίμματα.

 

Αποχωρήσεις

Στη συνέχεια  δημοτικοί σύμβουλοι και απηύθυναν ερωτήματα στους ομιλητές σχετικά με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των πολιτών από τη λειτουργία της μονάδας και την καύση SRF.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την καύση SRF και ρώτησε τους ομιλητές κατά πόσο ανταποκρίνεται η προμελέτη για την κατασκευή της ΜΕΑ στον εθνικό σχεδιασμό.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Ιφιγένεια Ηλιοπούλου,επιχείρησε να καταθέσει πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά ο δήμαρχος Βόλου ζήτησε  να κάνει ερώτηση και όχι τοποθέτηση.

«Τόσο δημοκράτης είσαι;» του απάντησε η κα. Ηλιοπούλου, ενώ άλλοι εκπρόσωποι της Επιτροπής φώναζαν «άφησέ την να μιλήσει, όπως έκαναν και άλλοι πιο πριν».

Τελικά   δεν κατάφερε να τοποθετηθεί και αποχώρησε μαζί με άλλα δύο μέλη της επιτροπής πολιτών, με τον Αχ. Μπέο να φωνάζει πως «χορτάσαμε από κινήματα στον Βόλο», «δεν κάνουμε εδώ πολιτικούς διαλόγους, αλλά ενημερώνουμε τους πολίτες», «αφήστε τα μανιφέστα», ενώ απευθυνόμενος στον κ. Κανελλή τον αποκάλεσε κουκουλοφόρο και του είπε να βγει από την αίθουσα.

 

 

 

 

Ο Δήμος Βόλου

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την εκδήλωση ο Δήμος Βόλου αναφέρει:

«Η σημερινή ενημερωτική εκδήλωση – ημερίδα που διοργάνωσε η Δημοτική μας Αρχή για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας στερεών αποβλήτων ήταν άκρως διαφωτιστική και αποκαλυπτική.

Διαφωτιστική γιατί κορυφαίοι επιστήμονες ανέλυσαν λεπτομερώς τον σχεδιασμό, τον τρόπο λειτουργίας και τις τυχόν επιπτώσεις στη και το Περιβάλλον, από την συγκεκριμένη μονάδα.

Αποκαλυπτική γιατί η συντριπτική πλειονότητα των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου και οι διάφοροι μπαχαλάκηδες, που σε κάθε ευκαιρία συρρέουν για να προκαλέσουν ταραχές και προβλήματα, τράπηκαν, έντρομοι, σε φυγή, αδυνατώντας προδήλως να ανταπεξέλθουν σε ένα επιστημονικό και τεκμηριωμένο δι, με επιχειρήματα και όχι με κραυγές και αναθέματα.

Πλέον μετά την σημερινή συμπεριφορά τους έπεισαν και τον πιο καλόπιστο και καλοπροαίρετο πολίτη, ότι δεν επιδιώκουν την αναζήτηση της βέλτιστης και πιο αποτελεσματικής λύσης για το κοινό καλό και το συμφέρον, αλλά δρουν με ιδιοτέλεια και με κίνητρα που εξυπηρετούν ιδεοληψίες, κομματικές πολιτικές, ενδεχομένως και αλλότρια συμφέροντα.

Η Δημοτική μας Αρχή αδέσμευτη και ανεξάρτητη από γραμμές και εξαρτήσεις, κάθε είδους, συνεχίζει να υλοποιεί το πρόγραμμά της με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών και ασφαλώς δεν θα υποκύψουμε σε απειλές και κάθε είδους τραμπουκισμούς. Είμαστε καθημερινά υπό την κρίση των πολιτών, που θα έχουν και τον τελευταίο και αποκλειστικό λόγο, και σίγουρα όχι υπό την κρίση και την αξιολόγηση του κάθε πολιτικού απατεώνα, που παραπλανεί και αποπροσανατολίζει, αδιαφορώντας για την κοινωνία, υπερασπιζόμενος τα μικροσυμφέροντά του».

Η Π.Π.Μ.

Περίπου τριάντα άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των εισηγητών παραβρέθηκαν στη σημερινή «Ημερίδα» του Δήμου Βόλου για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF στο ΧΥΤΑ Βόλου.

Όταν ο κόσμος σε φτύνει και εσύ νομίζεις ότι ψιχαλίζει, είναι πρόβλημά σου!

Όσον δε για τις επιστημονικές αναλύσεις που αναπτύχθηκαν ,απομονώνουμε το ότι το pet cock είναι φορές πιο επικίνδυνο από το RDF και απονέμουμε στον εισηγητή!

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση