Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ελάχιστες βάσεις εισαγωγής – χιλιάδες υποψήφιοι αποκλεισμένοι
Ελάχιστες βάσεις εισαγωγής – χιλιάδες υποψήφιοι αποκλεισμένοι

Ελάχιστες βάσεις εισαγωγής – χιλιάδες υποψήφιοι αποκλεισμένοι

Κτερίν Παπανάτσιου: Η ΝΔ φράζει το δρόμο προς την Ανώτατη Εκπαίδευση

Η δημοσιοποίηση των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής για κάθε ή σχολή επιβεβαιώνει τον αποκλεισμό από την ανώτατη εκπαίδευση, περισσότερων από 20.000 υποψήφιων σε σχέση με πέρυσι.

Το υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε για φέτος 77.500 θέσεις στα πανεπιστήμια. Ωστόσο, γνώριζε πως δεν πρόκειται να καλυφθούν περισσότερες από 55.000 και με σκοπιμότητα παραπλανούσε χιλιάδες μαθητές και οικογένειες.

Τα απαράδεκτα επιχειρήματα που εκστομίστηκαν από κυβερνητικά στελέχη, περί που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο με «λευκή κόλλα», διαψεύδονται παταγωδώς.

Υποψήφιοι με υψηλές βαθμολογίες πρόκειται να αποκλειστούν από σχολές και της προτίμησής τους.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα νεαρού υποψηφίου που συγκέντρωσε συνολικά πάνω από 20.000 μόρια, ωστόσο αποκλείεται από την εισαγωγή στην σχολή, εξαιτίας της ελάχιστης βάσης του ειδικού μαθήματος του σχεδίου.

Από αύριο χιλιάδες θα βρουν κλειστό τον δρόμο για την ανώτατη εκπαίδευση.

Αυτή η παρωδία πρέπει να λάβει τέλος. Απαιτούμε να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις στα της χς. Απαιτούμε την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Τα μας δεν μπορούν να είναι θύματα του σχεδιασμού της Κυβέρνησης για τροφοδοσία των ιδιωτικών κολλεγίων. Η παιδεία και η εκπαίδευση δεν θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση