Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ελάχιστες βάσεις εισαγωγής – χιλιάδες υποψήφιοι αποκλεισμένοι
Ελάχιστες βάσεις εισαγωγής – χιλιάδες υποψήφιοι αποκλεισμένοι

Ελάχιστες βάσεις εισαγωγής – χιλιάδες υποψήφιοι αποκλεισμένοι

: Η φράζει το δρόμο προς την Ανώτατη Εκπαίδευση

Η δημοσιοποίηση των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής για κάθε πανεπιστημιακό τμήμα ή σχολή επιβεβαιώνει τον αποκλεισμό από την ανώτατη εκπαίδευση, περισσότερων από 20.000 υποψήφιων σε σχέση με πέρυσι.

Το υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε για φέτος 77.500 θέσεις στα πανεπιστήμια. Ωστόσο, γνώριζε πως δεν πρόκειται να καλυφθούν περισσότερες από 55.000 και με σκοπιμότητα παραπλανούσε χιλιάδες μαθητές και οικογένειες.

Τα απαράδεκτα επιχειρήματα που εκστομίστηκαν από κυβερνητικά στελέχη, περί που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο με «λευκή κόλλα», διαψεύδονται παταγωδώς.

Υποψήφιοι με υψηλές βαθμολογίες πρόκειται να αποκλειστούν από σχολές και της προτίμησής τους.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα νεαρού υποψηφίου που συγκέντρωσε συνολικά πάνω από 20.000 μόρια, ωστόσο αποκλείεται από την εισαγωγή στην σχολή, εξαιτίας της ελάχιστης βάσης του ειδικού μαθήματος του σχεδίου.

Από αύριο χιλιάδες παιδιά θα βρουν κλειστό τον δρόμο για την ανώτατη εκπαίδευση.

Αυτή η παρωδία πρέπει να λάβει τέλος. Απαιτούμε να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας. Απαιτούμε την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Τα παιδιά μας δεν μπορούν να είναι του σχεδιασμού της Κυβέρνησης για τροφοδοσία των ιδιωτικών κολλεγίων. Η παιδεία και η εκπαίδευση δεν θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση στους «οκτώ» για Τσιτσιπά – Σάκκαρη #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/PeqGjCCrW0 -

  • Στο Κτίριο Καπνού η «Επάνοδος» #ΚτίριοΚαπνού - https://t.co/wNGdA6JVjF -

  • Κ. Παπανάτσιου: Η κοροϊδία των συνταξιούχων από την ΝΔ συνεχίζεται με τη φορολόγηση αναδρομικών για τα έτη 2015-201… - https://t.co/eYoYAc6ZF6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση