Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΕΚΒ: Απαρχή κατάργησης αντεργατικών νόμων και μνημονίων η Πρωτομαγιά
ΕΚΒ: Απαρχή κατάργησης αντεργατικών νόμων και μνημονίων η Πρωτομαγιά

ΕΚΒ: Απαρχή κατάργησης αντεργατικών νόμων και μνημονίων η Πρωτομαγιά

 

 

Απαρχή κατάργησης των αντεργατικών νόμων και των μνημονίων  χαρακτηρίζει το Εργατικό Κέντρο Βόλου την , όπως επισημάνθηκε στη σημερινή κεντρική που έγινε στην Πλατεία Ελευθερίας, παρουσία  εκπροσώπων Σωματείων και εργαζομένων, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο χώρο των ΕΛΤΑ, όπου έπεσε νεκρός στις 2 Ιουνίου 1936, στη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης, ο Νίκος Μπουμπατζής.

Η του ΕΚΒ στην Πλατεία Ελευθερίας ήταν λίγο μεγαλύτερη από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 2016 και στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο Δημ. Βασιλείου, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου και ο Λεων. Αναστασίου εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ.

Ο Δημ. Βασιλείου τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιώσει το νόημα της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα πέσει στο κενό, μιας κυβέρνησης που προδίδει ωμά τις ελπίδες τους και συνυπογράφει με τους Δανειστές τον οικονομικό τους στραγγαλισμό, αφαιρώντας και τα τελευταία εργασιακά κεκτημένα τους.

«Δεν είναι η , όπως θα ήθελε ο κ. Τσίπρας, το αγωνιστικό τέλος αυτής της πορείας για την επαναδιεκδίκηση όσων μας έκλεψαν, αλλά η αρχή της, για να παρθούν πίσω οι αντεργατικοί Νόμοι και τα Μνημόνια», τόνισε.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΕΚΒ «η , θα παραμείνει ο Φάρος μας, και το σύμβολο του αγώνα μας, για την ανατροπή, την απαλλαγή, την απομνημονιακή κάθαρση. Τιμώντας την , δεν τιμούμε μόνον τη θυσία των πρωτοπόρων του Εργατικού Κινήματος, αλλά δίνουμε και συνέχεια στο διαχρονικό νόημα αυτής της θυσίας.

Αυτό το μήνυμα τους στέλνουμε σήμερα και ας το πάρουν πολύ σοβαρά».

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος τόνισε ότι όσο οι δεν συμμετέχουν στους αγώνες και δεν δηλώνουν το παρών στις συγκεντρώσεις, τόσο θα έρχονται νέα δυσβάστακτα μέτρα για την εργατική τάξη.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι η απεργία που έχει ανακοινωθεί για τις 16 Μαΐου ενάντια στα μέτρα θα είναι επιτυχημένη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θάλεια Στάχτου έστειλε ενωτικό μήνυμα απέναντι στη μεγάλη ανεργία, στη φορολεηλασία και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και σε κάθε παραταξιακή προσπάθεια για κατακερματισμό των αγώνων.

 

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση