Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΕΚΒ-ΑΔΕΔΥ: μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΕΚΒ-ΑΔΕΔΥ: μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης

ΕΚΒ-ΑΔΕΔΥ: μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης

Kάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης απηύθυναν τα μέλη του ΕΚΒ και του Ν.Τ. Μαγνησίας της , σε σημερινή συνέντευξη τύπου στην αίθουσα στο Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου.

Τα Προεδρεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου και της Μαγνησίας έθεσαν το αγωνιστικό πλαίσιο του δυναμικού Πανεργατικού Συλλαλητηρίου που διοργανώνουν τα Συνδικάτα, το ερχόμενο Σάββατο στη ΔΕΘ και τόνισαν την αναγκαιότητα άμεσης ανατροπής της επικίνδυνης αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης και της πλήρους αποκατάστασης του Νομοθετικού πλαισίου που θα ακυρώνει στο σύνολό τους τούς μνημονιακούς νόμους, με τους οποίους αφαιρέθηκαν και κατεδαφίστηκαν εργασιακά δικαιώματα και ασφαλιστικά κεκτημένα.

Προτάσσοντας την νομοθετική επαναθωράκιση της ισχύος των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και της αυτονομίας λειτουργίας και δράσης των Συνδικάτων, τα Προεδρεία των τοπικών Αντιπροσωπευτικών Οργάνων του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, τόνισαν την επικινδυνότητα συνέχισης της Κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής, επισημαίνοντας την ανακολουθία λόγων και έργων και την αναξιοπιστία των Πρωθυπουργικών δεσμεύσεων, ακριβώς από το ίδιο βήμα της ΔΕΘ, πριν από δύο χρόνια.

Έκτοτε, όπως ανέφεραν, οι εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με έναν ακόμη σκληρότερο μνημονιακό κυκεώνα, πρωτοφανών αντεργατικών μέτρων και ληστρικών, αφαιμακτικών χαρατσιών, που τους κατέστησαν ομήρους των εργοδοτών, συρρικνώνοντας τα εισοδήματά τους και υποβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής τους.

«Αυτά τα μέτρα πρέπει να ανατραπούν και αυτή την ευθύνη και υποχρέωση την έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τον ενωτικό, μαζικό και αποφασιστικό αγώνα τους», ήταν το μήνυμα που εστάλη, με την έκκληση για αθρόα, πανεργατική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Οι εκπρόσωποι του ΕΚΒ και της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας κατήγγειλαν τις παλιννωδίες Κατρούγκαλου, που από «υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζόμενων έως πρότινος», μετεξελίχθηκε σε «απροκάλυπτο μνημονιακό εκπρόσωπο των συμφερόντων των δανειστών και των βιομήχανων» και προειδοποίησαν ότι τα Συνδικάτα δεν θα ανεχθούν τον σχεδιαζόμενο περιορισμό της ελεύθερης δράσης και του οργανωτικού ρόλου τους, που, μέσω και του οικονομικού τους στραγγαλισμού, αποσκοπούν στην απαξίωση και ολοκληρωτική διάλυση του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Διαβεβαίωσαν δε τον επίδοξο «μεταρρυθμιστή» του Εργασιακού/Ασφαλιστικού, ότι η απάντηση που θα πάρει, λίαν συντόμως, από τους εργαζόμε και τα Συνδικάτα θα είναι αυτή που του αρμόζει.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος κάλεσε όλους να είναι τες στο αγωνιστικό στις 10/9 στις 6.00 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσουν λεωφορεία από το Δημαρχείο Βόλου στις 9.15 το πρωί και στις 2.30 μ. μ.

Ο ίδιος κατηγόρησε για ψεύδη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως όχι μόνο δεν εφάρμοσε καμία από τις προεκλογικές του εξαγγελίες , αλλά εφαρμόζει ακόμη πιο σκληρή πολιτική λιτότητας.

Ο κ. Παπαδημόπουλος εκτίμησε ότι οι άνεργοι στην Ελλάδα ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια και χαρακτήρισε τους Κατρούγκαλο και Νεφελούδη εξολοθρευτές του ελληνικού λαού, ενώ γενικότερα για την κυβέρνηση είπε πως με την πολιτική της τέλειωσε τη νέα γενιά.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Φιλ. νσταντινίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέφερε μεγαλύτερη λιτότητα και υπερφορολόγηση, παρέδωσε τα κόκκινα , εφαρμόζει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, αυξάνοντας την ανεργία κι όλα αυτά –όπως εξήγησε-έχουν φτωχοποιήσει την ελληνική .

Ο κ. νσταντινίδης τόνισε ότι το συλλαλητήριο στις 10 Σεπτεμβρίου θα είναι η αρχή αγώνα και διεκδικήσεων από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ο γ.γ. του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου ζήτησε να είναι δυναμική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, αναφέρθηκε στην αντεργατική και αντιασφαλιστική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι πρέπει να ανατραπεί.

Ο ίδιος μίλησε και για την αποβιομηχάνιση στη Μαγνησία λέγοντας η Α' και Β' ΒΙΠΕ στοιχειώνουν από κουφάρια εργοστασίων και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί με την πολιτική της έδιωξε τις επιχειρήσεις από την Ελλάδα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ανεργία στο Νομό.

Τέλος εκτίμησε ότι στον μακρύ κατ των ανέργων θα προστεθούν κι άλλοι αφού αναμένεται να χαθούν επιπλέον 33.000 θέσεις εργασίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση