Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εκτός προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ο Δήμος Βόλου
Εκτός προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ο Δήμος Βόλου

Εκτός προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ο Δήμος Βόλου

Εκτός μένει τελικά ο από  το πρόγραμμα , όπως προκύπτει  από δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας, μέσω του γραφείου της αρμόδιας αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου.

Σύμφωνα με την  ανακοίνωση η επιλογή των δήμων για το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί και οι φήμες για ένταξη και άλλων δήμων αποτελούν παραπληροφόρηση.

α σημειωθεί ότι μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στη Μαγνησία η ανακοίνωση για τον αποκλεισμό του Βόλου από τα προγράμματα , τόσο οι κυβερνητικοί βουλευτές όσο και η υφ Υποδομών έσπευσαν να ανακοινώσουν την πρόθεση της κυβέρνησης να διορθώσει το λάθος της εντάσσοντας στα προγράμματα και το Βόλο, κάτι το οποίο όμως διαψεύδεται σήμερα οριστικά.

Η ανακοίνωση  του Υπουργείου Εργασίας   έχει ως εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σε τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που καταγράφουν αντιδράσεις μερίδας της Τοπικής Αυτος, αλλά και βουλευτών για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που πρόσφατα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, από το Γραφείο της αρμόδιας Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, διευκρινίζονται τα εξής:

Η επιλογή των Δήμων για την πιλοτική φάση του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί και επομένως η πληροφόρηση περί εφαρμογής του προγράμματος σε άλλους Δήμους, πλην εκείνων που ήδη έχουν ανακοινωθεί, είναι παραπληροφόρηση και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας αφορά στην ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων στην προσπάθεια τους να επανενταχθούν στην εργασίας και όχι στην εξυπηρέτηση των αναγκών των Δήμων σε προσωπικό. Οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων δεν μπορούν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους που προορίζονται αποκλειστικά για την υποστήριξη των ανέργων».

Την έντονη αντίθεση του στη διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας να μην συμπεριληφθούν τελικά όλοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο απευθύνεται σε μακροχρόνια ανέργους, τονίζει ο  περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας  Γιώργο Κατρούγκαλο.  Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης για τους 51 Δήμους και 13 Περιφέρειες της χώρας στους οποίους θα εφαρμοστεί το 8μηνης ς, δυστυχώς αφήνει εκτός πολλές περιοχές της χώρας και τους ανέργους που κατοικούν σ' αυτές.
Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας εμμένει στην πάγια θέση της, πως το πρόγραμμα αυτό πρέπει να ανοίξει για όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες και μάλιστα με προτεραιότητα στις περιπτώσεις που έχουν αποκλειστεί και από τις δύο φάσεις υλοποίησης.

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δεν αποτελούν, βεβαία, λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, ωστόσο είναι μία ανακούφιση για χιλιάδες συμπολίτες μας, καθώς η διάρκεια των νέων αυτών προγραμμάτων θα είναι πλέον 8μηνη αντί 5μηνη στο παρελθόν.

Σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας υλοποιώντας μια δικαιότερη κατανομή, που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας ανεξαιρέτως».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση