Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έκθεση θεσμών: Στα κράτη-μέλη οι αποφάσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα
Έκθεση θεσμών: Στα κράτη-μέλη οι αποφάσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα

Έκθεση θεσμών: Στα κράτη-μέλη οι αποφάσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα

Τα κράτη – μέλη καλούνται πλέον να αποφανθούν όσον αφορά τα βραχυπρόθεσμα για το χρέος, όπως προκύπτει από το συμπέρασμα της ιδιαίτερα προσεκτικής ς των θεσμών για το κατά πόσο οι εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού βρίσκονται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις του μνημονίου.

Η αναφέρει αυστηρά από την μία πως «τα προτεινόμενα μέτρα της ελληνικής ς εγείρουν έντονη ανησυχία τόσο ως προς τη διαδικασία όσο και ως προς την ουσία σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις του μνημονίου στο θέμα των συντάξεων».

Το γεγονός πως η αναφέρεται ιδιαίτερα στο θέμα των συντάξεων δείχνει την ενόχληση των θεσμών για την συγκεκριμένη εξαγγελία, καθώς σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο το δημοσιονομικό κόστος για την μείωση του σε ορισμένα νησιά είναι μικρό.

Από την άλλη αν και η έκθεση αναφέρει πως «ενώ αυτά τα μέτρα μειώνουν το περιθώριο ασφαλείας γύρω από το δημοσιονομικό στόχο του , δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τα δημοσιονομικά αποτελέσματα του και του 2018» παράλληλα επισημαίνει ότι το ρίσκο όσον αφορά την επίτευξη των στόχων αυξάνεται μόνο αν αυτά τα μέτρα επεκταθούν στο μέλλον».

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο θετικό σημείο στην αυτή είναι ότι το Διεθνές ομισματικό Ταμείο συνυπογράφει την έκθεση αυξάνοντας την αξιοπιστία της.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση