Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Δίωξη σε Ιβάν Σαββίδη και ΠΑΟΚ – απειλούνται με βαρύτατες ποινές
Δίωξη σε Ιβάν Σαββίδη και ΠΑΟΚ – απειλούνται με βαρύτατες ποινές

Δίωξη σε Ιβάν Σαββίδη και ΠΑΟΚ – απειλούνται με βαρύτατες ποινές

Εκτάκτως σήμερα κλιμάκιο της FIFA στην Αθήνα

Κλιμάκιο της FIFA και της UEFA καταφθάνει σήμερα στην Αθήνα στον απόηχο των γεγονότων που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα, στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

Ο πρόεδρος της ς παρακολούθησης της ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ, θα δώσει μάλιστα Τύπου στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στο μεταξύ η πρώτη τιμωρία του ΠΑΟΚ για όσα συνέβησαν στην Τούμπα την Κυριακή  ήλθε από τα συμβούλια και το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Σωματείων( ECA), στην οποία συμμετέχουν 230 μέλη από 54 ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ενώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους στον ΠΑΟΚ προκειμένου «να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ECA:

«Η ECA καταδικάζει την συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε με στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, στην διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Το συμβούλιο της ECA αλλά και η εκτελεστική της αποφάσισαν να διαγράψουν τον ΠΑΟΚ, με την απόφαση να έχει άμεση ισχύ. Στόχος της ECA είναι να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων, όπως επίσης και τους κανόνες πάνω στους οποίους έχει οικοδομηθεί και βασίζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η τιμωρία παραμένει μέχρι νεοτέρας και νέα συζήτηση θα γίνει στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου στην Ρώμη».

Σε άσκηση πειθαρχικής ς κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη άσκησε -όπως αναμενόταν- ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, που πλέον απειλούνται με βαρύτατες .

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του «Δικεφάλου» και οι Θεσσαλονικείς καλούνται να απολογηθούν βάσει του άρθρου 19 περί απειλών σε «αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές» και ως εκ τούτου ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης απειλείται εκτός από πρόστιμο, με αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ απειλείται με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών ακόμα και με υποβιβασμό, ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος.

Αναλυτικά το άρθρο 19:

«Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον τα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ήαπαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξς αγώνα χωρίς θεατές,
β. αφαίρεσης βαθμών και
γ. υποβιβασμός ομάδας».

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση