Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Μετεωρο Υπηρεσία, προειδοποιώντας για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ η κακοκαιρία θα πλήξει την κεντρική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης.

Ειδικότερα, θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά, έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

  • Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, κυρίως στα δυτικά τμήματα της.
  • Την Παρασκευή (18-09-2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμομένης της Αττικής) και την . Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.
  • Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την . Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Σημειώνεται πως ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος , συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), σε συνέχεια του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Μετεωρο Υπηρεσία.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γεώργιος-Μάριος Καραγιάννης, ο Διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης Σχεδιασμού – Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος , στελέχη από την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καθώς και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Συστάσεις ΓΓΠΠ

Με ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση