Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας
Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας

Για όσο διαρκούν τα φαινόμενα θα λειτουργούν στις 4 Περιφερειακές Ενότητες τηλέφωνα ανάγκης επί 24ώρου βάσης

Έκτακτη σύσκεψη με στόχο τον συντονισμό για την καλύτερη αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως έγινε γνωστό τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν από αύριο Τετάρτη το απόγευμα με χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, να ενταθούν την Πέμπτη με χιόνια ίσως και στα πεδινά, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα επικρατήσουν συνθήκες παγετού, με τον χιονιά να επιστρέφει όπως δείχνουν τα προγνωστικά την αλλά σε ποιο μεγάλα υψόμετρα.

Όπως τονίστηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Καλομπάτσιο και τον προϊστάμενο του τμήματος Χρήστο Καραμπούζη έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια άλατος και υπάρχει ετοιμότητα σε μηχανήματα για να πραγματοποιηθούν αποχιονισμοί όπου απαιτηθεί με προτεραιότητα στο εθνικό και .

Στα σημεία που είναι γνωστό ότι δημιουργούνται προβλήματα θα υπάρξει έγκαιρη τοποθέτηση των μηχανημάτων έτσι ώστε να επιχειρήσουν από την πρώτη στιγμή, που θα εμφανιστούν τα έντονα φαινόμενα.

Σε 24ωρη βάση και για όσο διαρκούν τα έντονα θα λειτουργούν στην Περιφέρεια τα εξής τηλέφωνα, στα οποία οι υπεύθυνοι των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας αλλά και οι θα μπορούν να επικοινωνούν για τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν:

: 2410237594

: 2421352466

Τρίκαλα: 2431072990

Καρδίτσα: 2441023133

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την υποχρεωτική προμήθεια αντιολισθητικών αλυσίδων για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο οδικό δίκτυο, όπως και η γνώση τοποθέτησής τους ή η χρήση χειμερινών ελαστικών. Επίσης ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο έλεγχος των οχημάτων έτσι ώστε να βρίσκονται σε θέση να λειτουργούν χωρίς προβλήματα σε χαμηλές .

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Λαρισαίων Γ. Καλτσάς, εκπρόσωποι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, καθώς και εκπρόσωποι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΙΟΝΙΑΣ (2)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση