Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Έκτακτη σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα
Έκτακτη σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα

Έκτακτη σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα

Έκτακτη σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης συγκαλεί για τη Δευτέρα στον απόηχο του σημερινού Eurogroup ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση «είναι εξαιρετικά επείγον να συζητηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο».

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε στο Eurogroup μία παρουσίαση 30 λεπτών,ενώ όπως αναφέρουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν υπήρξε συγκεκριμένη .Το των αξιωματούχων είναι ότι το Eurogroup θεωρεί απογοητευτικό ότι δεν υπήρξε ,ότι δε φαίνεται ακόμη συμφωνία στον ορίζοντα και επιθυμούν να δώσουν ένα ηχηρό στις ελληνικές αρχές να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο του Μνημονίου και της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου,ώστε να ξανασυνέλθει το Eurogroup.

Βαρουφάκης: Το Eurogroup εστίασε στις ευθύνες μόνο της Ελλάδας.Οι δικές μας προτάσεις μας έφεραν 0,5% του ΑΕΠ πιο κοντά στους . Αυτό το κενό του 0,5% δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια έλλειψη συμφωνίας. Ο πραγματικός λόγος που διεκόπησαν οι έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν είχαν εντολή να διαπραγματευτούν περαιτέρω για το δημοσιονομικό κενό.

Το Eurogroup επέλεξε να εστιάσει στις ευθύνες μόνο της Ελλάδας και όχι της Ευρωζώνης.Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις .Ολοι οι πολιτικοί ηγέτες φέρουν ευθύνη για την επίτευξη συμφωνίας.Η Ελλάδα έχει ανάγκη από βαθιές μεταρρυθμίσεις κι αυτό ακριβώς παρουσιάσαμε.Οι από μόνες τους δεν αποτελούν μεταρρύθμιση.Μετά τη συνάντησή μου με τον κ. Γκουρία συμφωνήσαμε με τον ΟΟΣΑ σε έναν οδικό χάρτη και μεταρρυθμίσεις.

 

 

:Είμαστε ακόμη δεσμευμένοι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ,αλλά θα είναι αδύνατο να επιτευχθεί μια συμφωνία,εκτός αν είστε έτοιμοι να πάρετε δύσκολες αποφάσεις.

Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικούς που θα είναι προετοιμασμένοι να πουν την αλήθεια στο λαό τους.

 Οι Ελληνες αξίζουν μια αξιόπιστη συμφωνία.Η Ελλάδα πρέπει να γίνει οικονομικά ανεξάρτητη και μια συμφωνία που δε θα είναι βιώσιμη θα είναι κακή και για τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με πληροφορίες,ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν  άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπάρξει νέα συνεδρίαση πριν την έκτακτη Σύνοδο της Δευτέρας.

Η ΕΚΤ είπε στο Eurogroup ότι δεν είναι σίγουρη για το αν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να ανοίξουν τη Δευτέρα, ανέφεραν αξιωματούχοι σύμφωνα με το Reuters.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση