Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Έκτακτες συνεδριάσεις της Ολομέλειας. .
Έκτακτες συνεδριάσεις της Ολομέλειας. .

Έκτακτες συνεδριάσεις της Ολομέλειας. .

Όλ τ “όπλα” που εκτιμά ότι της παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής, φαίνεται ότι ενεργοποιεί πλέον η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πόλεμο που έχει εξαπολύσει ανοιχτά κατά πάντων -πλην των πολιτικών συμμάχων της.

Στο πλαίσιο αυτό και επιχειρώντας να εκμεταλλευθεί στο έπακρο το τριήμερο της “διερευνητικής εντολής” που θα έχει από αύριο ο κ. Π. , καθώς κατά την διάρκειά του τυπικών η Βουλή παραμένει “ανοιχτή”, η απερχόμενη μεταξύ άλλων ανακοίνωσε δύο έκακτες συνεδριάσεις της Ολομέλειας: Την Τρίτη για το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων και την Τετάρτη για το προκαταρκτικό της Επιτροπής για το Χρέος!

Η σχετική έγινε με την ευκαιρία της ς της Διάσκεψης των Προέδρων, και συνοδεύτηκε από νέες επιθέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην κυβέρνηση, στον Διοικητή της , καθώς και στον επικεφαλής του του Κράτους στη Βουλή.

Η κα Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι στην εξ αναβολής από χθες της Διάσκεψης υπήρξε “απαρτία”, αν και στην αίθουσα παρόντα ήταν μόνο εκείνα τα μέλη που ανήκουν στην νεοσυσταθείσα ΚΟ του κ. Λαφαζάνη.

Επικαλούμενη διάταξη του Κανονισμού της βουλής σύμφωνα με την οποία αρκεί το 1/4 του συνολικού αριθμού των βουλευτών για να θεωρηθεί έγκυρη μια συνεδρίαση Ολομέλειας, υποστήριξε ότι το ίδιο ισχύει και για τις Επιτροπές, άρα και για τη Διάσκεψη των Προέδρων: Η παρουσία των έξι βουλευτών του κ. Λαφαζάνη και η δική της, σύμφωνα με το σκεπτικό αυτό, εξασφάλιζε την απαρτία για το 22μελές Οργανο του Κοινοβουλίου.
Ως εκ τούτου, προώθησε ως έγκυρες και τις αποφάσεις για τις δύο συνεδριάσεις της Ολομέλειας – καθώς άπαντες όπως ήταν φυσικό στήριξαν την πρότασή της.

Στο ίδιο πλαίσιο, προωθεί και την εκ νέου κλήση του κ. Γ. Στρουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα του εξωδικαστικού Συμβιβασμού με την Ζήμενς.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση