Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Έκτακτες συνεδριάσεις της Ολομέλειας. .
Έκτακτες συνεδριάσεις της Ολομέλειας. .

Έκτακτες συνεδριάσεις της Ολομέλειας. .

Όλα τα “όπλα” που εκτιμά ότι της παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής, φαίνεται ότι ενεργοποιεί πλέον η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πόλεμο που έχει εξαπολύσει ανοιχτά κατά πάντων -πλην των πολιτικών συμμάχων της.

Στο πλαίσιο αυτό και επιχειρώντας να εκμεταλλευθεί στο έπακρο το τριήμερο της “διερευνητικής εντολής” που θα έχει από αύριο ο κ. Π. Λαφαζάνης, καθώς κατά την διάρκειά του τυπικών η Βουλή παραμένει “ανοιχτή”, η απερχόμενη Πρόεδρος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε δύο έκακτες συνεδριάσεις της Ολομέλειας: Την Τρίτη για το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων και την Τετάρτη για το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής για το Χρέος!

Η σχετική ανακοίνωση έγινε με την ευκαιρία της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων, και συνοδεύτηκε από νέες επιθέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην κυβέρνηση, στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και στον επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Η κα Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι στην εξ αναβολής από χθες συνεδρίαση της Διάσκεψης υπήρξε “απαρτία”, αν και στην αίθουσα παρόντα ήταν μόνο εκείνα τα μέλη που ανήκουν στην νεοσυσταθείσα ΚΟ του κ. Λαφαζάνη.

Επικαλούμενη διάταξη του Κανονισμού της βουλής σύμφωνα με την οποία αρκεί το 1/4 του συνολικού αριθμού των βουλευτών για να θεωρηθεί έγκυρη μια συνεδρίαση Ολομέλειας, υποστήριξε ότι το ίδιο ισχύει και για τις Επιτροπές, άρα και για τη Διάσκεψη των Προέδρων: Η παρουσία των έξι βουλευτών του κ. Λαφαζάνη και η δική της, σύμφωνα με το σκεπτικό αυτό, εξασφάλιζε την απαρτία για το 22μελές Οργανο του Κοινοβουλίου.
Ως εκ τούτου, προώθησε ως έγκυρες και τις αποφάσεις για τις δύο συνεδριάσεις της Ολομέλειας – καθώς άπαντες όπως ήταν φυσικό στήριξαν την πρότασή της.

Στο ίδιο πλαίσιο, προωθεί και την εκ νέου κλήση του κ. Γ. Στρουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα του εξωδικαστικού Συμβιβασμού με την Ζήμενς.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρεκκλήσιο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης θα ανεγερθεί στην Ν. Ιωνία Μαγνησίας - https://t.co/uQ4ko3ztLO -

  • Μυστηριώδεις παρενέργειες της COVID-19 στον εγκέφαλο - https://t.co/BD9Va6s8Rx -

  • - https://t.co/iGfnaC2SYq -

"Αλιεύοντας" την είδηση