Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » ΕΚΤ: Σήμα κινδύνου για ελληνική χρεοκοπία
ΕΚΤ: Σήμα κινδύνου για ελληνική χρεοκοπία

ΕΚΤ: Σήμα κινδύνου για ελληνική χρεοκοπία

Σημαντικές εκροές καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες διαπιστώνει η ΕΚΤ σε έκθεσή της που παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης και κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» για χρεοκοπία στην Ελλάδα.

«Οι κίνδυνοι από την αυξάνονται ραγδαία κυρίως λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας κατά την διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου», αναφέρεται αρχικά και στη συνέχεια αναλύεται η κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες οι οποίες επηρεάζονται από την έλλειψη συμφωνίας:

«Την ίδια ώρα ο τραπεζικός τομέας πλήττεται από τις σημαντικές εκροές καταθέσεων και την απώλεια πρόσβασης στις αγορές χρηματοδότησης.

Οι αντιδράσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών γύρω από τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα έχουν αποσιωπηθεί μέχρι σήμερα, όμως αν δεν επέλθει συμφωνία ο κίνδυνος να υπάρξει ανοδική προσαρμογή των ασφαλίστρων κινδύνου που απαιτούνται για τις ευάλωτα κράτη της ζώνης του ευρώ θα μπορούσε να υλοποιηθεί», αναφέρει η ΕΚΤ.

«Παρά την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις η ΕΚΤ εργάζεται πάνω στο σενάριο της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ». Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, λίγη ώρα μετά την παρουσίαση της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ελληνική οικονομία.

Μάλιστα, τόνισε πως οι τράπεζες της Ελλάδας εξακολουθούν να θεωρούνται φερέγγυες και πως μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της ελληνικής κυβέρνησης δε θα σημάνει και παράλληλη χρεοκοπία των τραπεζών.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση