Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΕΚΤ: Σήμα κινδύνου για ελληνική χρεοκοπία
ΕΚΤ: Σήμα κινδύνου για ελληνική χρεοκοπία

ΕΚΤ: Σήμα κινδύνου για ελληνική χρεοκοπία

Σημαντικές εκροές καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες διαπιστώνει η σε έκθεσή της που παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης και κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» για χρεοκοπία στην Ελλάδα.

«Οι κίνδυνοι από την Ελλάδα αυξάνονται ραγδαία κυρίως λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας κατά την διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου», αναφέρεται αρχικά και στη συνέχεια αναλύεται η κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες οι οποίες επηρεάζονται από την έλλειψη συμφωνίας:

«Την ίδια ο τραπεζικός τομέας πλήττεται από τις σημαντικές εκροές καταθέσεων και την απώλεια πρόσβασης στις αγορές χρηματοδότησης.

Οι αντιδράσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών γύρω από τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα έχουν αποσιωπηθεί μέχρι σήμερα, όμως αν δεν επέλθει συμφωνία ο κίνδυνος να υπάρξει ανοδική προσαρμογή των ασφαλίστρων κινδύνου που απαιτούνται για τις ευάλωτα κράτη της ζώνης του θα μπορούσε να υλοποιηθεί», αναφέρει η .

«Παρά την έλλειψη προόδου στις η ΕΚΤ εργάζεται πάνω στο σενάριο της παραμονής της Ελλάδας στο ». Αυτό δήλωσε ο της ΕΚΤ, λίγη μετά την της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την .

Μάλιστα, τόνισε πως οι τράπεζες της Ελλάδας εξακολουθούν να θεωρούνται φερέγγυες και πως μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της ελληνικής κυβέρνησης δε θα σημάνει και παράλληλη χρεοκοπία των τραπεζών.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση