Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών προς τους πολίτες από το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου
Εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών προς τους πολίτες από το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου

Εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών προς τους πολίτες από το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου

Αναβαθμίζονται οι προσφερόμενες υπηρεσίες του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, καθώς στο τέλος του μήνα, ή στις αρχές του Μαρτίου, θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια ενός μικρού λεωφορείου περίπου 30 θέσεων που αγόρασε το ΚΤΕΛ, για στις Σταγιάτες, το Κατηχώρι, την Ανακασιά, την Επισκοπή και την Άλλη Μεριά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκο Ευαγγελινό θα συνδεθεί με μετεπιβίβαση στη γραμμή του 4 (τέρμα Αηδονοφωλιές), με στόχο να μειωθούν τα χιλιόμετρα μέσα στο Βόλο και να δοθεί η δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών στις παραπάνω περιοχές, με τον τριπλασιασμό των δρομολογίων.

Έτσι κάποιος που μένει για παράδειγμα στο Κατηχώρι θα μπορεί μ ‘ ένα να παίρνει το λεωφορείο και να φτάνει μέχρι τις Αηδονοφωλιές και στη συνέχεια με το ίδιο να μετεπιβιβάζεται στο 4 φτάνοντας μέχρι το κέντρο του Βόλου.

Ο κ. Ευαγγελινός απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες των συγκεκριμένων οικισμών να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία, ώστε να αποδώσει και να διατηρηθεί.

Επισήμανε ότι σήμερα το πρωί η εταιρία σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών διοργάνωσε σεμινάριο κατάρτισης και επιμόρφωσης του προσωπικού, ενώ συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την , την βελτιστο συμπεριφοράς των οδηγών και του προσωπικού απέναντι στο επιβατικό κοινό, αλλά και την αντιμετώπιση των ΑΜΕΑ, για το πως θα πρέπει να βοηθούνται για την μετακίνηση τους με τα λεωφορεία.

Όπως εξήγησε στόχος της διοίκησης του ΚΤΕΛ είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και σκοπός είναι να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο σύστημα μεταφορών στην πόλη, που να καλύπτει όλες τις ανάγκες των πολιτών.

Υπενθύμισε ότι η νέα διοίκηση που εξελέγη τον περασμένο Οκτώβριο, καθιέρωσε την ελεύθερη μετακίνηση των ών με μισό εισιτήριο το Σαββατοκύριακο και τις αργίες, τοποθετήθηκαν συσκευές και δίδεται η δυνατότητα χρήσης wifi σε όλα τα λεωφορεία που κινούνται στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Επιπλέον καθιερώθηκε στα δύο βασικά εισιτήρια (κανονικό Α' ζώνης, και κανονικό Β' ζώνης) η προσφορά ενός εισιτηρίου δωρεάν, δηλαδή στα 10 το 11ο να είναι δώρο.

Ακόμα το Αστικό ΚΤΕΛ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τοποθέτησε συσκευές, δημιουργώντας ένα σύστημα διαχείρισης του στόλου των λεωφορείων, ώστε η εκτέλεση των δρομολογίων να είναι ακριβέστερη και περισσότερο αξιόπιστη.

Σε μια δεύτερη φάση θα δημιουργηθεί μια web εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα, στην οποία θα μπαίνει ο επιβάτης και θα μαθαίνει σε πόση ώρα έρχεται το λεωφορείο, με το συγκεκριμένο σύστημα τηλεματικής να αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο τρέχον έτος.

Στα 13 χρόνια η παλαιότητα του στόλου το 2021 

Ο .. της Ομοσπονδίας Αστικών ΚΤΕΛ της χώρας και πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ ς Μιχάλης Σακελλαρίου, ανέφερε πως ανάλογη θα πραγματοποιηθεί σε 32 πόλεις ανά τη χώρα, με σκοπό να καταρτιστούν οι και το προσωπικό κίνησης, σε θέματα αμυντικής και οικολογικής οδήγησης, παροχής υπηρεσιών σε ευαίσθητες ομάδες, όπως ΑΜΕΑ.

Συνεχάρη την πρωτοβουλία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου που για δεύτερη φορά διοργάνωσε σεμινάριο, το οποίο θα είναι προς όφελος του επιβατικού κοινού.

Σημείωσε πως μέσα από τον εκσυγχρονισμό του στόλου πλέον τα περισσότερα λεωφορεία είναι προσβάσιμα στα ΑΜΕΑ, περιλαμβάνοντας και άτομα με προβλήματα όρασης.

Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίου ο μέσος όρος ηλικίας των λεωφορείων κυμαίνεται στα 15 χρόνια, με την τάση να είναι συνεχώς μειούμενη.

Βέβαια υπάρχουν και κάποια που η παλαιότητα τους αγγίζει τα 25 χρόνια, αλλά τα επόμενα δύο χρόνια η κατάσταση θα βελτιωθεί περισσότερο, με τον μέσο όρο της παλαιότητας να αγγίζει τα 13 με 14 χρόνια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση