Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εκρήξεις σε ιρανικό τάνκερ στη Σαουδική Αραβία – Εξετάζεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας
Εκρήξεις σε ιρανικό τάνκερ στη Σαουδική Αραβία – Εξετάζεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Εκρήξεις σε ιρανικό τάνκερ στη Σαουδική Αραβία – Εξετάζεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Εκρήξεις προκάλεσαν σε ιρανικό πετρελαιοφόρο, το οποίο έπλεε κοντά στο λιμάνι της Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, μετέδωσαν σήμερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας πως ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για «τρομοκρατική ». Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημόσια του Ιράν, οι εκρήξεις ήταν δύο πυραυλικών πληγμάτων στο πετρελαιοφόρο.

Το τάνκερ Sinopa, το οποίο ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Ιράν (NIOC), έχει υποστεί σοβαρές ζημιές σε δύο από τις δεξαμενές του, με σημαντική ποσότητα πετρελαίου να καταλήγει στα νερά της Ερυθράς Θάλασσας, δήλωσαν πηγές που δεν θέλησαν να κατονομαστούν στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Σύμφωνα και πάλι με την NIOC, την οποία επικαλέστηκε η δημόσια ιρανική , το τάνκερ έπιασε ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από τις σαουδαραβικές ακτές. Η έχει πλέον σβηστεί και το πλοίο κατευθύνεται προς το ιρανικό λιμάνι της νήσου Λαράκ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Nour, το οποίο πρόσκειται στους Φρουρούς της ς, το επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού, μετέδωσε ότι το πλήρωμα του πετρελαιοφόρου είναι σώο και ασφαλές. «Κανένα μέλος του πληρώματος δεν έχει τραυματιστεί από την έκρηξη (…) η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», επεσήμανε το Nour.

Το περιστατικό έρχεται σε μία χρονική στιγμή μεγάλης έντασης στις του Ιράν με τη Σαουδική Αραβία. Τον προηγούμενο μήνα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι έπληξαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, με το να κατηγορεί ευθέως την Τεχεράνη.

Ακόμη, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν το Ιράν για τις επιθέσεις εναντίον δύο πετρελαιοφόρων στον Κόλπο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, καθώς και εναντίον άλλων τεσσάρων τον Μάιο. Το Ιράν αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στις επιθέσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση