Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Έκπτωση φόρου 2% και αφορολόγητες αγροτικές αποζημιώσεις με τροπολογία Βαλαβάνη
Έκπτωση φόρου 2% και αφορολόγητες αγροτικές αποζημιώσεις με τροπολογία Βαλαβάνη

Έκπτωση φόρου 2% και αφορολόγητες αγροτικές αποζημιώσεις με τροπολογία Βαλαβάνη

-ΜΠΕ

Έκπτωση φόρου 2% για τους φορολογούμενους που θα εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος έως και την 31 Ιουλίου 2015 και απαλλαγή από τη φορολογία των ανείσπρακτων ενοικίων που εκχωρούνται στο προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται ακόμη ότι παραμένουν αφορολόγητες αγροτικές αποζημιώσεις για ενώ θεσπίζεται 12.000 ευρώ για αγροτικές επιδοτήσεις και περιορίζεται στο μισό η για τους αγρότες.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Κύρωση της από 27 Μαρτίου 2015 ς Νομοθετικού Περιεχομένου “Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. και τις ”» και αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής, την προσεχή Τρίτη.

Οι σχετικές διατάξεις που προβλέπονται σε αυτήν αφορούν τα οποία αποκτήθηκαν κατά το οικονομικό έτος 2014, και μεταξύ άλλων είναι οι ακόλουθες:

– Ενοίκια, τα οποία έχουν παραμείνει ανείσπρακτα, δεν φορολογούνται εφόσον εκχωρηθούν στο Δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα.

– Στις επιχειρήσεις επαγγελματιών πρακτόρων παιχνιδιών πρόγνωσης της εταιρείας Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. παρέχεται η δυνατότητα ποσοστού έκπτωσης επί των πραγματοποιούμενων ακαθάριστων πωλήσεων τους ως πρόβλεψη επισφαλών απαιτήσεων, καθώς δεν προβλέπεται η δικαιολόγηση δαπανών που συνδέονται με τον τρόπο λειτουργίας τους.

– Επανέρχεται στα φυσικά πρόσωπα έκπτωση, ύψους 2% επί του συνόλου του φόρου, για την εφάπαξ πληρωμή στις 31η Ιουλίου 2015 και των 3 δόσεων της οφειλής τους.

Στην τροπολογία προβλέπονται επίσης, μεταξύ και άλλων ρυθμίσεων, μέτρα, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση έως 100 δόσεις φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με βεβαιωμένες στη Φορο Διοίκηση, σε βάρος των οποίων έχει επιβληθεί κατάσχεση στα χέρια των πιστωτικών ιδρυμάτων.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση