Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Έκπληξη και οργή στο Eurogroup από το διάγγελμα Τσίπρα
Έκπληξη και οργή στο Eurogroup από το διάγγελμα Τσίπρα

Έκπληξη και οργή στο Eurogroup από το διάγγελμα Τσίπρα

Έκπληξη και οργή προκάλεσε στους Ευρωπαίους εταίρους το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα λίγα μόλις λεπτά πριν την έναρξη της ς του Eurogroup το απόγευμα της Τετάρτης.

Ευρωπαϊκές τονίζουν ότι τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός κατέστρεψαν το ήδη ιδιαίτερα διαταραγμένο ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά και την όποια πιθανότητα για συν, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν η Αθήνα να ζητά νέο πρόγραμμα και ταυτόχρονα να το καταγγέλλει, απαξιώνοντας όλη την προσπάθεια «Δεν ξέραμε αν έπρεπε να γελάσουμε ή να κλάψουμε», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα, οργή προκάλεσε η επίρριψη ευθυνών και η σκληρή γλώσσα προς την για το κλείσιμο τραπεζών, από τη στιγμή που η ελληνική πλευρά ήταν εκείνη που εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αλλωστε, ακριβώς αυτό είχε αφήσει να εννοηθεί και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμλπουμ, μετά το διάγγελμα του κ. Τσίπρα, αναφέροντας ότι τα λεγόμενά του άφηναν πολύ μικρά περιθώρια για πρόοδο.

Οι ίδιες ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω διαβουλεύσεις με την Αθήνα πριν από το της ς, κάτι το οποίο υπογράμμισε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την ελληνική πλευρά, μετά την .

Το μήνυμα το οποίο έστειλε το Eurogroup προς την Αθήνα ξεκαθαρίζει ότι οποιαδήποτε συμφωνία προκύψει στο μέλλον ανάμεσα στις δύο πλευρές θα συνιστά καινούργιο μνημόνιο και δεν θα έχει την μορφή λίστας προαπαιτούμενων, αλλά θα απαιτεί μια καινούργια απο την αρχή.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση