Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Έκπληξη και οργή στο Eurogroup από το διάγγελμα Τσίπρα
Έκπληξη και οργή στο Eurogroup από το διάγγελμα Τσίπρα

Έκπληξη και οργή στο Eurogroup από το διάγγελμα Τσίπρα

Έκπληξη και οργή προκάλεσε στους Ευρωπαίους εταίρους το διάγγελμα του Αλέξη λίγα μόλις λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup το απόγευμα της Τετάρτης.

Ευρωπαϊκές πηγές τονίζουν ότι τα όσα ανέφερε ο κατέστρεψαν το ήδη ιδιαίτερα διαταραγμένο ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά και την όποια πιθανότητα για συνεργασία, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν η Αθήνα να ζητά νέο και ταυτόχρονα να το καταγγέλλει, απαξιώνοντας όλη την προσπάθεια «Δεν ξέραμε αν έπρεπε να γελάσουμε ή να κλάψουμε», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα, οργή προκάλεσε η επίρριψη ευθυνών και η σκληρή γλώσσα προς την Ευρώπη για το κλείσιμο τραπεζών, από τη στιγμή που η ελληνική πλευρά ήταν εκείνη που εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αλλωστε, ακριβώς αυτό είχε αφήσει να εννοηθεί και ο επικεφαλής του Eurogroup, ερούν Ντάισελμλπουμ, μετά το διάγγελμα του κ. , αναφέροντας ότι τα λεγόμενά του άφηναν πολύ μικρά περιθώρια για πρόοδο.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω διαβουλεύσεις με την Αθήνα πριν από το της ς, κάτι το οποίο υπογράμμισε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την ελληνική πλευρά, μετά την συνεδρίαση.

Το μήνυμα το οποίο έστειλε το Eurogroup προς την Αθήνα ξεκαθαρίζει ότι οποιαδήποτε προκύψει στο μέλλον ανάμεσα στις δύο πλευρές θα συνιστά καινούργιο μνημόνιο και δεν θα έχει την μορφή λίστας προαπαιτούμενων, αλλά θα απαιτεί μια καινούργια απο την αρχή.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση