Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, σημειώνοντας ότι ότι αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές, θα γίνουν το αργότερο έως τις αρχές Ιουλίου.

Ο ανέφερε ότι ο προγραμματισμός αυτός σέβεται το προβλεπόμενο από το χρονικό πλαίσιο, συνοπολογίζοντας τη δι των Πανελλαδικών Εξετάσεων τον Ιούνιο και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «παγίδα ακυβερνησίας» από την απλή αναλογική, τονίζοντας ότι η πρώτη κάλπη της θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει.

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό», είπε ο , σχολιάζοντας ότι το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής έχει οδηγήσει σε «κυκεώνα αστάθειας» άλλες ευρωπαϊκές χώρες και φέρνοντας ως παράδειγμα τη Βουλγαρία όπου την προσεχή θα γίνουν οι πέμπτες εκλογές μέσα σε δύο χρόνια.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό του νομοθετικού υ της κυβέρνησής του, υπογραμμίζοντας πως τηρήθηκαν όλες οι πρεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας ς και πως «η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη θέση το 2023, σε σχέση με το 2019». «Η δουλειά μας συνεχίζεται, σίγουρα δεν έλειψαν λάθη. Προχωράμε μαζί μπροστά αλλάζοντας την Ελλάδα πιο ασυμβίβατα και πιο τολμηρά», είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος, επισήμανε ότι στις οι πολίτες θα συγκρίνουν δύο διαφορετικές διακυβερνήσεις ως προς την οικονομία, την κοινωνία, την άμυνα, την εξωτερική πολιτική, τη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας, την ετοιμότητα διαχείρισης κρίσεων, την ειλικρίνεια, την πολιτική ευαισθησία και τη διαρκή προσπάθεια.

«Είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσουν σωστά», κατέληξε.

Τα άλλα θέματα του υπουργικού συμβουλίου

Κύριο θέμα της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση:

  1. Ερανιστικό νομο
  2. Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής,
  3. Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού,
  4. Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ς στα κτήρια του δημοσίου τομέα,
  5. Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση