Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου αποφάσισε ο Τσίπρας
Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου αποφάσισε ο Τσίπρας

Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου αποφάσισε ο Τσίπρας

Την διεξαγωγή εκλογών με πιθανή ημερομηνία τις 20 Σεπτεμβρίου αποφάσισε ο πρωθυπουργός, , στην ευρεία σύσκεψη που είχε συγκαλέσει εκτάκτως στο γραφείο του στη το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να συναντήσει τον κ. Παυλόπουλο για τις εξελίξεις, ενώ στη συνέχεια θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ταχεία θα είναι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών μετά την παραίτηση της ς, ενώ επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναμένεται να αναλάβει η του Αρείου Πάγου, κα. Βασιλική Θάνου.

Με φόντο την προσφυγή στις κάλπες εντός του Σεπτεμβρίου συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή στις 14:00 η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν με την συμμετοχή και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός κάλεσε το μεσημέρι της Πέμπτης στενούς συνεργάτες του, το επιτελείο του Μαξίμου, καθώς επίσης κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, με τους οποίους συζήτησε το θέμα πριν λάβει την τελική απόφασή του. Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη παρίστανται οι κκ. ίκος , Πάνος Σκουρλέτης, Αλέκος Φλαμπουράρης, ίκος Παππάς, , Τάσος Κορωνάκης και άλλοι.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε τις εισηγήσεις των κυβερνητικών στελεχών και τις απόψεις τους και αποφάσισε να πάει άμεσα στις κάλπες.

Μεταξύ των υπουργών και των στελεχών του επιτελείου του Μαξίμου, εκείνοι που εισηγήθηκαν την άμεση προσφυγή στις κάλπες, ει δυνατόν ακόμη και στις 20 Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στις 27, επεσήμαναν πως έχει διαγνωσθεί ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και η μετάθεση του χρόνου των εκλογών ουσιαστικά σημαίνει παράταση της αστάθειας.

Στον αντίποδα, εκείνοι που επιθυμούν τη μετάθεση του χρόνου εκλογών και υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να γίνουν πριν από τις 11 Οκτωβρίου υποστήριξαν ότι εάν γίνουν μετά την πρώτη , η κυβέρνηση θα έχει διαμορφώσει κλίμα εμπιστοσύνης έναντι των εταίρων για την αποφασιστικότητά της να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη νέα συμφωνία και θα μπορεί να πάει στις εκλογές έχοντας εξασφαλίσει δεσμεύσεις σχετικά με το .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση