Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εκλογές σήμερα στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου
Εκλογές  σήμερα στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

Εκλογές σήμερα στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

Με  πενιχρή συμμετοχή ξεκίνησε σήμερ  το πρωί η εκλογική διδικασία για ανάδειξη νέας Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου και αντιπροσώπων του κλάδου  στην Ομοσπονδία , ενώ οι εκπρόσωποι των παρατάξεων εξέφρασαν την ελπίδα για μαζική συμμετοχή.

Οι κάλπες άνοιξαν στο ς στις 9.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 21.30,  ενώ η μεγάλη κίνηση αναμένεται το μεσημέρι και αργά το απόγευμα που θα κλείσουν τα καταστήματα.

Εκ μέρους του «Ενωτικού Εμπορίου» ο υποψήφιος πρόεδρος Απ.  Οντόπουλος κάλεσε τους επαγγελματίες σε μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, για να περάσει ένα ενότητας σε μια δύσκολη περίοδο, που η οικονομική συγκυρία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην και στην τοπική οικονομία.

«Πρέπει να αποδείξουμε την ενότητα που ζητάμε εδώ και πολύ καιρό και καλούμε τους εμπόρους να έρθουν να ψηφίσουν, ανεξάρτητα από τον ποιο συνδυασμό θα ψηφίσουν, να συμμετάσχουν», τόνισε.

Το μητρώο μελών του Εμπορικού Συλλόγου έχει 433 μέλη και ο υποψήφιος πρόεδρος του Συλλόγου ζήτησε το 100% της συμμετοχής. Όπως είπε, τα προηγούμενα χρόνια η συμμετοχή στις εκλογές ήταν περίπου 60%, ενώ ο ίδιος ευελπιστεί φέτος να γίνει η διαφορά με καθολική συμμετοχή.

Όσον αφορά στους υποψήφιους ο Απ. Οντόπουλος είπε ότι όλα τα ψηφοδέλτια έχουν νέους ανθρώπους με μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 40 χρόνια και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό η νέα γενιά να βγει μπροστά, καθώς έχει την όρεξη και τις γνώσεις δημιουργίας προϋποθέσεων η αγορά να πάει ένα βήματα παραπέρα.

Εκ μέρους των “Εμπόρων Ενάντια στην Κρίση”  ο  Δημήτρης Κανελλής κάλεσε τους εμπόρους να ψηφίσουν και να πάρουν θέση για το ποιά θέλει η είναι η νέα Διοίκηση. Η παράταξη θεωρεί ότι ο εμπορικός κόσμος πρέπει να στηρίξει μια προσπάθεια για να ανατραπεί η κατάσταση των τελευταίων χρόνων, για έναν Εμπορικό Σύλλογο δυνατό, δραστήριο, που θα προσπαθήσει να σταματήσουν να χειροτερεύουν τα πράγματα, τόσο για τα μικρά, όσο και για τα γενικότερα ζητήματα.

«Θεωρούμε ότι είναι πολύ κρίσιμες αυτές οι εκλογές, γιατί ακριβώς πολύ μεγάλο κομμάτι του εμπορικού κόσμου οδηγείται σε αδιέξοδο. Αν έχουμε έναν Σύλλογο που στέκεται στο πλευρό του, με νέες ιδέες, απόψεις και νέα άτομα, θα υπάρχει η δυνατότητα μιας συλλογικότητας που θα δδικήσει τα δικαιώματά του», τόνισε.

Όσον αφορά τη συμμετοχή στις εκλογές, ο Δ. Κανελλής θεώρησε ότι θα υπάρχουν απώλειες, λόγω της μεγάλης απογοήτευσης τα τελευταία χρόνια από τους εμπόρους απέναντι στον Σύλλογο και είπε ότι η παράταξή του κάνει προσπάθεια να ανατρέψει αυτή την κατάσταση, εκτιμώντας ότι αρκετοί θα πειστούν από την προσπάθεια που γίνεται.

Από την Αγωνιστική  Συν  Εμπόρων, η  Δέσποινα Παλιά είπε ότι η ελπίδα είναι η συμμετοχή να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα, αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλη απαξίωση του κόσμου απέναντι στα πρόσωπα που διοικούσαν τόσα χρόνια τον Σύλλογο, κάτι που φαίνεται από τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες.

Η Α.Σ.Ε.  ζητά  έναν Σύλλογο αγωνιστικό, μαχητικό, δδικητικό, που να βγαίνει μπροστά και να στέκεται στο πλάι όλων των μικρών εμπόρων και επιχειρήσεων, διαχωρίζει τη θέση της από τους μεγαλεμπόρους, από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια, θεωρεί ότι δεν μπορούν να έχουν τα ίδια συμφέροντα και να παλεύουν μαζί για κάποια πράγματα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση