Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εκλογές: «Κυκλώνουν» την 21η Μαΐου
Εκλογές: «Κυκλώνουν» την 21η Μαΐου

Εκλογές: «Κυκλώνουν» την 21η Μαΐου

Μετά την απόρριψη και επισήμως από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη των εκλογών πριν από το , οι πιθανές ημερομηνίες που μπορεί να στηθούν κάλπες είναι από τις 14 Μαΐου και μετά.

Με βάση τα νέα δεδομένα, το πιθανότερο σενάριο είναι να έχουμε στις 21 Μαΐου και τις δεύτερες στις 2 Ιουλίου. Υπάρχουν ωστόσο και οι απόψεις που λένε πως από τη στιγμή που ο Απρίλιος απορρίφθηκε, μπορεί οι να γίνουν ακόμη πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας, όπως Ιούνιο ή… αρχές Ιουλίου.

Οι επόμενες μετράνε

Εμπειρος δημοσκόπος έλεγε στη στήλη πως οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη τοις μετρητοίς, γιατί γίνονται υπό το βάρος της ανείπωτης τραγωδίας και το συναισθηματικό φορτίο είναι τεράστιο σε όλη τη χώρα. Οι κρίσιμες μετρήσεις, μου έλεγε η ίδια πηγή, θα είναι την επόμενη εβδομάδα, όπου εκεί θα φανεί η τάση που θα διαμορφώνεται· αν, για παράδειγμα, η δείξει τάση ανάκαμψης ή τάση περαιτέρω απωλειών σε σύγκριση με αυτή την εβδομάδα και αν ο δείξει πως ενισχύεται ή μένει στάσιμος. Οι πηγές της στήλης πάντως λένε πως σίγουρα το τραγικό δυστύχημα θα ενισχύσει μικρότερα κόμματα, όπως το και του Κυριάκου Βελόπουλου.

Οι αναποφάσιστοι

Το βέβαιο είναι ότι η μπάρα της γκρίζας ζώνης έχει εκτιναχθεί πάνω από το 20% στις πρώτες δημοσκοπήσεις, καθώς οι πολίτες είναι κυριολεκτικά παγωμένοι. Οι πιο ψύχραιμοι λένε πως αυτές οι ώρες είναι ώρες ευθύνης για όλο το πολιτικό σύστημα, ώστε να μην επαναληφθεί ένας κατακερματισμός παρόμοιος του 2012.

Παραπέμπουν στον ίδιο

Κανένα σχόλιο δεν κάνει η Κουμουνδούρου για την γκάφα του βουλευτή Αραχωβίτη να αφήσει ανοικτό παράθυρο συνεργασίας με τον… Κυριάκο Βελόπουλο, παραπέμποντας στον ίδιο για να μαζέψει τα όσα είπε. Ο βουλευτής ς σε ανακοίνωσή του μιλάει για διαστρέβλωση των λεγομένων του από την Επιτροπή ς του , τονίζοντας πως «προφανώς ούτε το κόμμα του κ. Βελόπουλου μπορεί να θεωρηθεί προοδευτική δύναμη ούτε συνεννόηση μπορεί να υπάρξει με αυτό».

Μεταγραφή

Τη διαδρομή από τη στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να κάνει ο Στ. Μιχαηλίδης στη Χίο, που στις τελευταίες εκλογές ήρθε δεύτερος με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, πίσω από τον Μηταράκη. Οι πληροφορίες λένε πως το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να τον εντάξει στα ψηφοδέλτιά του, με την τελευταία συνεδρίαση της τοπικής του ΠΑΣΟΚ να ανάβει πράσινο φως.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση