Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εκλογές άμεσα ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ.
Εκλογές άμεσα ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ.

Εκλογές άμεσα ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ.

Στο Βόλο ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης

Άμεσα  εκλογές ζήτησαν από το Βόλο στελέχη του Κινήματος Αλλαγής κατά την πρώτη ανοιχτή συνέλευση της Νομαρχιακής Επιτροπής , τονίζοντας πως μόνο έτσι θ' αλλάξει η πολιτική της ς του ΣΥΡΙΖΑ και να μην ξαναχρεωθεί η χώρα και οι επόμενες γενιές με δισεκατομμύρια.

Σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος τύπου του κινήματος Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται στρατηγική, που δεν μπορεί να εφαρμόσει η παρούσα , οπότε η χώρα πρέπει να πάει άμεσα σε εκλογές και πριν μπει το 2019 που προβλέπεται μεσοπρόθεσμο μνημόνιο με πολλών δισ. €.

Για την στην και την έξοδο από τα μνημόνια, όσο και για τυχόν εκλογικό αιφνιδιασμό εκτίμησε ότι δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος και ανέφερε η μοναδική έξοδος είναι αυτή των μελών του Ρουβίκωνα κάθε τόσο από τα υπουργικά γραφεία, δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικούς φορείς που μπαίνει χωρίς καμία συνέπεια.

Ο ίδιος είπε πως  χρειάζεται μια στρατηγική για τη χώρα που θα τη βγάλει με ασφάλεια από την κρίση και αυτή τη στρατηγική δεν την έχει η κυβέρνηση που με τη στρατηγική της το πρώτο οκτάμηνο του 2015 χρέωσε τη χώρα με επιπλέον 200 δισ. € και πρόσθεσε: “Στις 13 Ιουνίου, θα γίνει τη Βουλή συζήτηση που θα αφορά στο μεσοπρόθεσμο μνημόνιο, που περιλαμβάνει μέτρα πολλών δισ. €, που χτυπούν χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και από 1-1-2019 μείωση συντάξεων και στόχος 3,5% πλεόνασμα. Πριν τα μεγάλα λόγια και τα πυροτεχνήματα χρειάζεται μια στρατηγική και επειδή αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει στρατηγική, αλλά υπογράφει τα πάντα πολύ γρήγορα για να διασφαλίσει την καρέκλα, πρέπει η χώρα να πάει σε εκλογές».

Μάλιστα επισήμανε ότι η χώρα έχει ανάγκη μια σοβαρή κυβέρνηση με αξιοπιστία, που θα διαπραγματευτεί για το αύριο της χώρας και  κάλεσε το λαό να μη ρισκάρει, όχι για το κομματικό, αλλά για το εθνικό συμφέρον και για να μην ξαναχρεωθεί η χώρα και οι επόμενες γενιές με δισεκατομμύρια.

Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Γεωργάτος τόνισε ότι μόνο και μόνο το ότι μια χώρα  μέχρι να αποπληρώσει το 75% του χρέους της παραμένει υπό , τα λέει όλα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι και με την υπερφορολόγηση η χώρα θα συνεχίσει να σέρνεται και η ζωή των πολιτών δεν πρόκειται να καλυτερεύσει. Γι' αυτό είναι άμεσο το αίτημα για εκλογές, για αλλαγή αυτής της κυβέρνησης και αυτής της πολιτικής, αλλιώς δεν πάμε παρακάτω.

Για τα εθνικά θέματα

Για το Σκοπιανό, τόνισε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι το πρώτο κόμμα που πήρε ενιαία θέση, όταν οι υπόλοιποι έψαχναν να βρουν σε ποια γραμμή θα σταθούν.  Όπως είπε, το Πολιτικό Συμβούλιο έλαβε ξεκάθαρη απόφαση με την οποία ζητά την πάταξη οποιουδήποτε αλυτρωτισμού και παραχάραξης της ιστορίας, να δούμε πως θα γίνουν οι Συνταγματικές αλλαγές για να επιτευχθεί ειρηνική συμβίωση, όχι μόνο τώρα  αλλά και για τις επόμενες δεκαετίες. Επίσης απαιτεί ονομασία erga omnes με σύνθετη ονομασία, που είναι η εθνική γραμμή της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια και λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ενιαία γραμμή και γι' αυτό η Φώφη Γεννητικά ζήτησε συμβούλιο αρχηγών από την πρώτη στιγμή και που δεν έγινε αποδεκτό από τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα.

«Εμείς σεβόμαστε ότι είμαστε στη μέση μιας ς και κρατάμε πολύ συγκεκριμένη στάση, σεβόμενοι τη διαδικασία και όταν ο κ. Τσίπρας μας ενημέρωσε για την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», ξεκαθαρίσαμε ότι διαφωνούμε απόλυτα και κάθετα, σε κάτι που αποτελούσε την επιτομή του αλυτρωτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το περιμένει την πρόταση που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και όταν η ενιαία αυτή πρόταση έρθει, θα τοποθετηθεί και ο καθένας θα κριθεί. Μέχρι τότε ο Π. Χρηστίδης τόνισε ότι δεν χωρούν παιχνίδια με τα εθνικά μας θέματα, είτε αφορούν τα Σκόπια, είτε την Τουρκία.

Για την Τ.Α.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε να στηρίξει τις επιλογές του ΚΙΝ.ΑΛ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται επικοινωνιακά σε επιλογές που έχει κάνει το και το Κίνημα Αλλαγής, πριν από πολλά χρόνια.

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει πάρει την απόφαση να κατέβει αυτόνομα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, να κατεβάσει δημάρχους και περιφερειάρχες σε όλη τη χώρα, με γνώμονα να εκφραστεί πραγματική η Αυτοδιοίκηση, μακριά από κομματικές διαδικασίες, όπως επιχείρησε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το 2014», τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. είπε ότι το γεγονός ότι η Κεντρική Επιτροπή έλαβε μια απόφαση όπως το σκίσιμο του μνημονίου και να παρακαλάει η κ. Μέρκελ να μας δανείζει, δεν σημαίνει τίποτα όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές επιλογές. «Εμείς έχουμε τις επιλογές μας, θα κατεβάσουμε πρόσωπα που είναι πέρα και πάνω από κόμματα, με προοδευτικά χαρακτηριστικά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από τις επιλογές που θα κάνει», τόνισε.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση