Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΛΑΡΙΣΑ / Έκλεισαν και πάλι οι νεόδμητες σήραγγες στα Τέμπη
Έκλεισαν και πάλι οι νεόδμητες σήραγγες στα Τέμπη

Έκλεισαν και πάλι οι νεόδμητες σήραγγες στα Τέμπη

η επιστροφή λεωφορείων από Θεσσαλονίκη προς Βόλο

«Ιδιαίτερα γεωλογικά φαινόμενα» επικαλείται η παραχωρησιούχος εταιρεία

Μεγάλη περιμένει τους διερχόμενους οδηγούς της εθνικής οδού καθώς έκλεισαν και πάλι από το μεσημέρι της Πέμπτης οι σήραγγες στα Τέμπη, αυτή τη φορά λόγω «ιδιαίτερων γεωλογικών φαινομένων» και «επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» που επικαλείται η παραχωρησιούχος εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Πλέον η κυκλοφορία εκτρέπεται από το ύψος της Γυρτώνης στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και από το ύψος του Κλειδιού από τη συμπρωτεύουσα, με τα οχήματα να αναγκάζονται να πορευτούν μέσω Ελασσόνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας: «Σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου και 15:15 διακόπηκε η κυκλοφορία στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων τα οποία σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα γεωλογικά φαινόμενα της περιοχής είχαν σαν τη ιδιαίτερα αυξημένου όγκου υδάτων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις ανάντη και κατάντη περιοχές του Αυτοκινητοδρόμου και στη συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο.

Η κυκλοφορία μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης διεξάγεται μέσω της παρακάτω εκτροπής:

• στο ρεύμα προς Αθήνα:

Έξοδος στον Α/Κ Κλειδιού – Εγνατία – και είσοδο στον Α/Κ Γυρτώνης.

• στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη:

Έξοδος στον Α/Κ Γυρτώνης – – Εγνατία και είσοδο στον Α/Κ Κλειδιού.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να οδηγούν προσεκτικά, να ελέγχουν τις οδηγίες που δίνονται μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας.»
Έκλεισε το ρεύμα της ΠΑΘΕ προς Λάρισα λόγω πλημμύρας και επιστρέφουν μέσω Κοζάνης

Ταλαιπωρία η επιστροφή λεωφορείων από Θεσσαλονίκη προς Βόλο

Εν τω μεταξύ, επιπλέον ταξίδι και ταλαιπωρία περίμενε περίπου 95 επιβάτες που μεταφέρονταν από τη Θεσσαλονίκη προς Βόλο, καθώς λόγω πλημμύρας έκλεισε ο δρόμος (στο ρεύμα της ΠΑΘΕ προς Αθήνα) στο ύψος της Νέας Εφέσου και αναγκάστηκαν να έρθουν για το Βόλο μέσω Εγνατίας οδού και Κοζάνης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας Δημ. Κολυνδρίνη, δύο λεωφορεία που μεταφέρουν περίπου 95 επιβάτες, ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Βόλο στις 13.15 και στις 15.15, αλλά δημιουργήθηκε ποτάμι από τις , στο ύψος της Νέας Εφέσου Πιερίας (μεταξύ Κατερίνης και Λιτόχωρου), με να κλείσει το ρεύμα της εθνικής οδού προς Λάρισα και η να σταματήσει την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κανένας από τους επιβάτες δεν κινδύνεψε, ενώ το πρώτο λεωφορείο, μετά από μικρή στάση στον Κορινό και αφού ο οδηγός διαπίστωσε ότι ο δρόμος δεν επρόκειτο να ανοίξει, κατευθύνθηκε στο Βόλο μέσω Εγνατίας οδού και Κοζάνης, όπως έπραξε και το δεύτερο λεωφορείο.

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ είπε ότι ο δρόμος παραμένει κλειστός και τα λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη που έχουν προορισμό το Βόλο, κινούνται από το μεσημέρι μέσω Κοζάνης.

Πηγή: onlarissa.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση