Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έκλεισαν και πάλι οι νεόδμητες σήραγγες στα Τέμπη
Έκλεισαν και πάλι οι νεόδμητες σήραγγες στα Τέμπη

Έκλεισαν και πάλι οι νεόδμητες σήραγγες στα Τέμπη

Ταλαιπωρία η επιστροφή λεωφορείων από προς Βόλο

«Ιδιαίτερα γεωλογικά φαινόμενα» επικαλείται η παραχωρησιούχος εταιρεία

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους διερχόμενους οδηγούς της εθνικής οδού καθώς έκλεισαν και πάλι από το μεσημέρι της Πέμπτης οι σήραγγες στα Τέμπη, αυτή τη φορά λόγω «ιδιαίτερων γεωλογικών φαινομένων» και «επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» που επικαλείται η παραχωρησιούχος εταιρεία «Αυτοδρομος Αιγαίου».

Πλέον η κυκλοφορία εκτρέπεται από το ύψος της Γυρτώνης στο ρεύμα προς και από το ύψος του Κλειδιού από τη συμπρωτεύουσα, με τα οχήματα να αναγκάζονται να πορευτούν μέσω Ελασσόνας.

Αναλυτικά η της εταιρείας: «Σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 15:15 διακόπηκε η κυκλοφορία στον Αυτοδρομο Αιγαίου, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων τα οποία σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα γεωλογικά φαινόμενα της περιοχής είχαν σαν αποτέλεσμα τη συγκέντρωση ιδιαίτερα αυξημένου όγκου υδάτων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις ανάντη και κατάντη περιοχές του Αυτοκινητοδρόμου και στη συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο.

Η κυκλοφορία μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης διεξάγεται μέσω της παρακάτω ς:

• στο ρεύμα προς Αθήνα:

Έξοδος στον Α/Κ Κλειδιού – Εγνατία – Ελασσόνα – Κοζάνη και είσοδο στον Α/Κ Γυρτώνης.

• στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη:

Έξοδος στον Α/Κ Γυρτώνης – Κοζάνη – Ελασσόνα – Εγνατία και είσοδο στον Α/Κ Κλειδιού.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να οδηγούν προσεκτικά, να ελέγχουν τις οδηγίες που δίνονται μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας.»
Έκλεισε το ρεύμα της ΠΑΘΕ προς Λάρισα λόγω πλημμύρας και επιστρέφουν μέσω Κοζάνης

Ταλαιπωρία η επιστροφή λεωφορείων από Θεσσαλονίκη προς Βόλο

Εν τω μεταξύ, επιπλέον δι και ταλαιπωρία περίμενε περίπου 95 επιβάτες που μεταφέρονταν από τη Θεσσαλονίκη προς Βόλο, καθώς λόγω πλημμύρας έκλεισε ο δρόμος (στο ρεύμα της ΠΑΘΕ προς Αθήνα) στο ύψος της Νέας Εφέσου και αναγκάστηκαν να έρθουν για το Βόλο μέσω Εγνατίας οδού και Κοζάνης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Δημ. Κολυνδρίνη, δύο που μεταφέρουν περίπου 95 επιβάτες, ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Βόλο στις 13.15 και στις 15.15, αλλά δημιουργήθηκε ποτάμι από τις πλημμύρες, στο ύψος της Νέας Εφέσου Πιερίας (μεταξύ Κατερίνης και Λιτόχωρου), με αποτέλεσμα να κλείσει το ρεύμα της εθνικής οδού προς Λάρισα και η τροχαία να σταματήσει την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κανένας από τους επιβάτες δεν κινδύνεψε, ενώ το πρώτο λεωφορείο, μετά από μικρή στάση στον Κορινό και αφού ο οδηγός διαπίστωσε ότι ο δρόμος δεν επρόκειτο να ανοίξει, κατευθύνθηκε στο Βόλο μέσω Εγνατίας οδού και Κοζάνης, όπως έπραξε και το δεύτερο λεωφορείο.

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ είπε ότι ο δρόμος παραμένει κλειστός και τα από τη Θεσσαλονίκη που έχουν προορισμό το Βόλο, κινούνται από το μεσημέρι μέσω Κοζάνης.

Πηγή: onlarissa.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση