Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εκδηλώσεις σχολείων στην παραλία του Βόλου
Εκδηλώσεις σχολείων  στην παραλία του Βόλου

Εκδηλώσεις σχολείων στην παραλία του Βόλου

Πλούσιες εκδηλώσεις από σχολεία θα γίνουν στην παραλία του Βόλου, μετά τη λήξη των μαθημάτων της ς χρονιάς.

Συγκεκριμένα η παραλία θα πλημμυρίσει αύριο από μαθητές , στο πλαίσιο εκδηλώσεων που πραγματοποιούν τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή το τέλος της ς χρονιάς. Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ και με τη στήριξη της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι, εκπρόσωποι των φορέων και μαθητών, απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να δώσουν το παρόν στις αυριανές εκδηλώσεις.

Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Κική Δανιηλίδου, τόνισε ότι στην παραλία του Βόλου θα λάβουν χώρα μουσικά και χορευτικά δρώμενα από μαθητές διαφόρων σχολείων της περιοχής μας ενώ στο πλαίσιο της δράσης «Συμμετέχοντας επικοινωνούμε, δημιουργούμε, προλαμβάνουμε, παρεμβαίνουμε», θα γίνει παρουσίαση έκθεσης ς, αφίσας και πανό, ενώ μεταξύ άλλων, μαθητές θα δημιουργήσουν υπο την επίβλεψη του εικαστικού Νίκου Πογιά πάνω σε καραβόπανα μηνήματα κατά της βίας, των εξαρτήσεων και του Bullying, τα οποία και θα παραμείνουν στην παραλία.

Η κα. Δανιηλίδου ανέφερε ότι οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται με την στήριξη της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου και κάλεσε όλους να βρεθούν αύριο στην παραλία, σε μια γιορτή της ς.

Η πρόεδρος επιτροπής ς του Δήμου Βόλου Νατάσσα Μορφογιάννη, είπε ότι μία από τις βασικές θέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι τα παιδιά και η νεολαία που αποτελούν τη συνέχεια μιας γενιάς. «Πρόκειται για μια γιορτή μετάβασης από την παιδικότητα στην κοινωνία. Ευχαριστώ τα παιδιά που δούλεψαν τόσο σκληρά. Ως Δήμος Βόλου θα προχωρήσει και σε άλλες δράσεις από τον Σεπτέμβριο, ενώ είμαστε σε συνεργασία και με τη Β' Βάθμια και με το ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ» δήλωσε χαρακτηριστικά. Τέλος η Κλαίρη Κουτρούλη Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Κέντρου του ΚΕΘΕΑ Πιλότος, έκανε λόγο για μια σημαντική γιορτή κι όπως είπε «κλείνει μια δημιουργική χρονιά, όπου γεννήθηκαν όλες αυτές οι μικρές δύσκολες ιστορίες οικογενειών που είχαν ανάγκη και μέσω των εκπαιδευτικών που λειτουργούν ως μοχλός, προσπαθούμε να χτίσουμε την ελπίδα κι έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό, εξαρτήσεις, χωρίς πόνο και βλαπτικές συμπεριφορές».

Το λόγο στη συνέχεια πήραν μαθητές οι οποίοι θα συμμετέχουν αύριο, στα μουσικοχορευτικά και εικαστικά δρώμενα. Η Αρετή Πούλιου μαθήτρια Β' Τάξης στο 1ο ΓΕΛ Βόλου, συμμετέχει σε οκταμελές χορευτικό σχήμα, το οποίο θα παρουσιάσει αύριο διάφορους χορούς, ενώ ο Κων. Πολύζος μαθητής Β' Τάξης στο ίδιο σχολείο συμμετέχει σε μουσικό συγκρότημα που θα «ταξιδέψει» τους παρευρισκόμενους στους δρόμους του ροκ και σε μπαλάντες. Όπως είπε «Στηρίζουμε τους ανθρώπους που παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν κι ονειρεύονται».

Η Χριστίνα Μαργαρίτη και η Αλεξάνδρα Κωφού τελειόφοιτες του 7ου ΓΕΛ συμμετέχουν στο συγκρότημα sugar mystery κι όπως είπαν «Ελπίζουμε να τρώτε πολύ ζάχαρη γιατί θα σας γλυκάνουμε».

Ο Δημ. Πέτσας μαθητής Β' τάξης του 4ου ΓΕΛ Βόλου, συμμετέχει με άλλους συμμαθητές του σε μουσικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής. «Το μουσικό σχήμα θα απαρτίζεται από μία κιθάρα, ένα τουμπερλέκι και κλαρίνο. Έχουμε δουλέψει πολλές ώρες» σημείωσε μεταξύ άλλων, ενώ ο Νικ. Μακρυγιάννης μαθητής του 7ου ΓΕΛ θα μας «ταξιδέψει» με το συγκρότημα scream for bullets σε πιο heavy μουσικά κομα κι όπως είπε «είμαστε μια πόλη με πολλά ταλέντα. Είναι μια εκδήλωση αφιερωμένη σε όλους τους μαθητές και θα περάσουμε καλά».

Τέλος η Δήμητρα Κούρτη από το 7ο ΓΕΛ Βόλου που συμμετείχε σε διαγωνισμό της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των φύλων θα παρουσιάσει αφίσα με σχετικό θέμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΡΑΣΕΙΣ: «Συμμετέχοντας επικοινωνούμε, δημιουργούμε, προλαμβάνουμε, παρεμβαίνουμε»

Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τοΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων

Συμμετέχουν τα εξής Γυμνάσια: 4ο, 7ο, 9ο Γυμνάσιο Βόλου, Γυμνάσιο Αγριάς, 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού, Γυμνάσιο Πτελεού, 7ο ΓΕΛ Βόλου και ΓΕΛ Αλμυρού

19.00 – 22.00

Έκθεση ς, αφίσας και πανό

20.30 – 22.00

Προβολή βίντεο

19.30 – 21.30

Εικαστική παρέμβαση

19.00 – 22.30

Ενημέρωση κοινού

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούται με την στήριξη της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου

19.00

7ο Γυμνάσιο Βόλου

Το τραγούδι της φιλίας και μοντέρνος

19.10

ΕΕΕΕΚ Βόλου

Χορός και μουσική δημοτικά και λαϊκά τραγούδια

19.25

3ο Γυμνάσιο Βόλου

Break Dance

19.35

1ο ΓΕΛ Βόλου μοντέρνος

19.45

Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

Παραδοσιακοί χοροί και δρώμενα

20.15

4ο ΓΕΛ Βόλου

Παραδοσιακή Μουσική και χορός

20.45

Ν.Ιωνίας

Έντεχνο τραγούδι

21.00

1ο ΓΕΛ Βόλου

Μπαλάντες και Ροκ μουσική

21.30

7ο ΓΕΛ Βόλου

Ροκ μουσική από το συγκρότημα scream for bullets

21.45

5ο κι 7ο ΓΕΛ Βόλου

Ροκ μουσική από το συγκρότημα sugar mystery

Και 21.50

Μουσικό Σχολείο Βόλου

Funk ροκ μουσική.

Επισημαίνεται ότι στις εκδηλώσεις συμμετέχουν κι άλλα σχολεία.

sxoleia

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση