Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εκδηλώσεις πολιτισμού και αθλητισμού στη Μαγνησία
Εκδηλώσεις πολιτισμού και αθλητισμού στη  Μαγνησία

Εκδηλώσεις πολιτισμού και αθλητισμού στη Μαγνησία

Σε δύο σπουδαίας σημασίας εκδηλώσεων τη συνδιοργάνωση συμμετέχουν οι & Σποράδων της , στηρίζοντας έμπρακτα την ιστορική πολιτιστική κληρονομιά αλλά και τα αθλητικά ιδεώδη. Πρόκειται για την « Μνήμης» και το «Αθλητικό Καλοκαίρι».

Η πρώτη συνδιοργανώνεται με την Ένωση Κυπρίων N.Μαγνησίας, τον Σύλλογο «ΟΡΜΙΝΙΟ» Πορταριάς και την Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου () και είναι η « Μνήμης» στις 21 Ιουλίου 2016 στην Μαγνησίας για την αποφράδα ημέρα της 20ης Ιουλίου 1974 της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο και για τα 20 χρόνια από τη θυσία των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολομού Σολομού (11 και 14 Αυγούστου 1996).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αφιχθούν οι Μοτοσυκλετιστές Κύπρου της Πρωτοβουλίας Μνήμης Τάσου – Σολομού που ξεκίνησαν από το με «Πορεία Ελευθερίας» (Πράγα, Βουδαπέστη, Σόφια, , Λευκωσία) προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο, όπου και η θυσία των δυο Ηρώων.

Στην Ελλάδα κάνουν τρεις σταθμούς Θεσσαλονίκη, Βόλο και ενώ την ημέρα της εκδήλωσης θα παραβρίσκεται και η κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία. H ανωτέρω εκδήλωση διοργανώνεται με σκοπό να ενισχύσει την πολιτιστική – ιστορική συνείδηση όλων των Ελλήνων, να υπενθυμίσει τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν τους δύο λαούς, των Ελλήνων και των Κυπρίων, μέσα από την ιστορική και λαογραφική αναδρομή που θα παρουσιασθεί και έχει ως στόχο να δημιουργήσει κληρονομιά για τις επερχόμενες γενιές.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται απόψε στην Μαγνησίας, μια περιοχή με υψηλή τουριστική κίνηση καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου που θα δώσει έτσι την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και πλήθος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών που θα βρίσκονται στην περιοχή μας. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει Υποδοχή της Πορείας, Επιμνημόσυνη Δέηση στο ηρώο της Πόλης και Στεφάνων, καθώς και κεντρική εκδήλωση στην με ιστορική αναφορά στα γεγονότα των ετών 1974 και 1996, τραγούδια επετειακά και παραδοσιακά της Κύπρου (δημοτικά, ακριτικά και ερωτικά) και παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων αποσκοπώντας στην διατήρηση της πολιτιστικής – ιστορικής κληρονομιάς και στην διάδοση της στα πλαίσια της πολιτιστικής και τουριστικής αναβάθμισης της περιοχής συμμετέχει στην ανωτέρω εκδήλωση καλύπτοντας τα έξοδα διαμονής των Κύπριων μοτοσυκλετιστών.

Η δεύτερη δράση είναι αθλητική, συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και είναι το «Αθλητικό Καλοκαίρι» στη Ζαγορά και στο Χορευτό από 23 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου 2016 που περιλαμβάνει αγώνες Beach Volley, Beach Soccer και Beach Basket.

Το Αθλητικό Καλοκαίρι διοργανώνεται για 16η συνεχή χρονιά και έχει καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του νομού μας προσελκύοντας και θεατές από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Η εκδήλωση συμβάλλει στην ανάπτυξη και διάδοση των αθλημάτων ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας, καθώς συμμετέχοντες και θεατές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα του νομού μας συμβάλλοντας καθοριστικά στην τουριστική προβολή του.

Γι’ αυτό το λόγο οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων συνδιοργανώνουν την ανωτέρω εκδήλωση καλύπτοντας τα έξοδα διαμονής των αθλητών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ΠΠΜ απαιτεί μετρήσεις για #διοξίνες στο Βόλο και παύση της καύσης σκουπιδιών #διοξίνες - https://t.co/tt396b1rMI -

  • Στην εκδήλωση της Πανθεσσαλικής Στέγης για τον Παπαδιαμάντη η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ - https://t.co/ZZTHlCiVge… -

  • Όμιλος δημοσιογραφίας στο πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου #όμιλοςδημοσιογραφίας #πρότυποΓυμνάσιοΒόλου - https://t.co/2Sv5uZg1iA -

"Αλιεύοντας" την είδηση