Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εκδηλώσεις για την εορταστική περίοδο από το Δήμο Βόλου
Εκδηλώσεις για την εορταστική περίοδο από το Δήμο Βόλου

Εκδηλώσεις για την εορταστική περίοδο από το Δήμο Βόλου

Με στόχο, πρωτίστως τη συμμετοχή και την ψυχαγωγία των κατοίκων της πόλης, αλλά και την ανάδειξη του Βόλου ως τουριστικού προορισμού για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο Δήμος Βόλου διοργανώνει κύκλο εκδηλώσεων που ξεκινά από την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 και ολοκληρώνεται στις 10 Ιανουαρίου 2016.

Βασικά σημεία της προσπάθειας αποτελούν ο εντυπωσιακός φωτισμός του εμπορικού κέντρου του Βόλου, η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Αϊ – Βασίλη και του Παγοδρομίου στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, η λειτουργία της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς – Σοκολατούπολης στην Πλατεία Πανεπιστημίου και οι 100 και πλέον εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του 40ήμερου στον κεντρικό ιστό και τις δημοτικές ενότητες του Βόλου.

Ο φαντασμαγορικός στολισμός του κέντρου της πόλης υλοποιείται από τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και υποστηρίζεται από τους συλλόγους των καταστηματαρχών, οι οποίοι συμφώνησαν σε κοινές δράσεις και με δικές τους δαπάνες συμμετέχουν με κοινό στολισμό ανά κατάστημα, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα.

Εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Καταστηματαρχών συμμετείχαν σε σειρά συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο του Βόλου για το συντονισμό των δράσεων κι η συμμετοχή τους ήταν ιδιαίτερα θετική για την υλοποίησή τους.

Παράλληλα, συμμετείχαν στον σχεδιασμό και την οργάνωση η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας και το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου που θα συνδράμουν επίσης, ενώ το σύνολο των φορέων που αναφέρονται στηρίζουν και οικονομικά τη διοργάνωση.

Πέραν της επέκτασης του γιορτινού φωτισμού σε περισσότερα σημεία του εμπορικού κέντρου, φέτος ο φετινός στολισμός σηματοδοτείται από την ανάδειξη του συμβόλου της πόλης, από την παρουσία του πλοίου της Αργούς, που τοποθετήθηκε σε σημείο της παραλίας ορατό από διάφορες κατευθύνσεις.

Η Αργώ θα φωτιστεί διακριτικά, από μια ομάδα ανθρώπων που με ιδιαίτερη προσοχή σχεδίασε τον τρόπο προβολής της, θα φυλάσσεται σε καθημερινή βάση κι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν πλησίον του καραβιού, θα είναι ανάλογες με την αξία του ως ιστορικού συμβόλου.

Για να επιτευχθεί η έκθεση του πλοίου για τις γιορτινές ημέρες, υπήρξε σημαντική η αρωγή του Οργανισμού Λιμένος Βόλου που εξέδωσε τη σχετική άδεια και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η λειτουργία του Χωριού του Άι – Βασίλη και της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς – Σοκολατούπολης, θα προσφέρει στην τοπική κοινωνία περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας όχι μόνο για το 40ήμερο λειτουργίας τους, αλλά και για το χρονικό διάστημα της προετοιμασίας τους.

Πέραν της οικονομικής διάστασης όμως, το Χωριό και η Σοκολατούπολη προσφέρουν στους κατοίκους της πόλης ψυχαγωγία, η είσοδος στο Χωριό είναι δωρεάν, ενώ οι τιμές για τη χρήση των παιχνιδιών από τα παιδιά της πόλης, συμφωνήθηκε να κρατηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Η του Χωριού του Άϊ – Βασίλη αναβαθμίστηκε σημαντικά για τη φετινή περίοδο, ενώ η Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Πλατείας Πανεπιστημίου, που για πρώτη φορά λειτουργεί οργανωμένα, θα αποτελέσει το ξεκίνημα για τη δημιουργία ενός νέου συγκριτικού πλεονεκτήματος της κεντρικής αγοράς του Βόλου.

Στο μαγικό γιορτινό περιβάλλον που δημιουργούν ο φωτισμός, η Αργώ, το Χωριό του Ά¨- Βασίλη κι η Χριστουγεννιάτικη Αγορά, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις 100 και πλέον πολιτιστικές – καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο και τις περιφερειακές ενότητες του Βόλου.

Μουσική, Θέατρο, Χορός, Κινηματογράφος, Εικαστικά, θα διανθίσουν την εορταστική περίοδο με ποιοτική ψυχαγωγία που στην πλειοψηφία τους παρέχεται από τοπικούς καλλιτέχνες. Το φάσμα των εκδηλώσεων απευθύνεται σε όλες τις προτιμήσεις, έχουν προβλεφθεί θεάματα που κυμαίνονται από τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του Συμμετοχικού Θεάτρου έως το χώρο της Παραδοσιακής και Λαϊκής μουσικής.

Βασικά σημεία της διοργάνωσης του φετινού κύκλου εκδηλώσεων αποτελούν:

-Η συμμετοχή τριών σχημάτων του εξωτερικού ( χοροθεάτρου, πρωτότυπη μουσική συναυλία, χορού στον πάγο), που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες και του πλέον απαιτητικού κοινού.

-Η συμμετοχή φιλοξενούμενων σχημάτων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με στόχο όχι μόνο την εξωστρέφεια, αλλά και την προβολή της πόλης μέσω των σχημάτων που θα λειτουργήσουν ως «διαφημιστές» του Βόλου επιστρέφοντας στους τόπους κατοικίας τους. Η φετινή πρώτη προσπάθεια επέφερε άμεσα συνεργασίες, ο στόχος όμως είναι η επέκταση των συνεργασιών αυτών, ώστε ο Βόλος κάθε Χριστούγεννα να αποτελεί τόπο συνάντησης συλλόγων και σχημάτων από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

-Οι ποικίλες δράσεις για παιδιά που εκτείνονται σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, καθώς ο μαγικός κόσμος των Χριστουγέννων είναι αφιερωμένος στην παιδική ηλικία.

Οι μικροί Βολιώτες θα ψυχαγωγηθούν με Κινηματογράφο, Θέατρο, Μουσική, , Εργαστήρια και λοιπές εκπαιδευτικές δράσεις, με αποκορύφωμα την αφιερωμένη στα παιδιά γιορτή που θα πραγματοποιηθεί παραμονή Χριστουγέννων στην Πλατεία Αγίου Νικολάου και θα χαρακτηριστεί από τη συμμετοχή Ζογκλέρ, Ξυλοπόδαρων, Ακροβατικών στον αέρα και από άλλες εκπλήξεις που θα εντυπωσιάσουν. Θα έχει όμως παράλληλα προηγηθεί η δράση « Αγάπης», μία προσπάθεια συλλογής δώρων για κάθε παιδί της πόλης, όπου παιδιά θα προσφέρουν αγάπη σε λιγότερο προνομιούχα παιδιά και θα νιώσουν την αξία της προσφοράς.

-Η δυναμική είσοδος του Μουσείου της πόλης στην γιορτινή περίοδο. Κλείνοντας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το συμμετέχει ενεργά στον κύκλο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με ποικιλία δράσεων : Συμμετοχικού Θεάτρου, χριστουγεννιάτικη συναυλία, πρωτότυπο εργαστήριο στολισμού, φιλοξενία Χορωδίας της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Αθήνας.

-Η ανάδειξη των τοπικών μουσικών σχημάτων. Περισσότερα από 15 τοπικά μουσικά συγκροτήματα και ομάδες θα «μοιραστούν» τις δύο σκηνές που θα στηθούν μόνιμα στις πλατείες Αγίου Νικολάου και Πανεπιστημίου και θα παρουσιάζουν καθημερινά τη δουλειά τους στο κοινό. Η ποικιλία των ήχων και των μουσικών ειδών που θα ηχήσουν στο κέντρο της πόλης, θα μετατρέψουν το Βόλο σε ένα χώρο ηχοχρωμάτων που θα μετατρέψει την επίσκεψη στην εμπορική αγορά, σε μοναδική εμπειρία.

-Η ανάδειξη τοπικών θεατρικών σχημάτων. Σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του Βόλου, προσφέρεται το θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής και η υλικοτεχνική του υποδομή προκειμένου να ανεβάσουν παραστάσεις και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Πρόκειται για ομάδες που έχουν «δοκιμαστεί» και είναι ιδιαίτερα αγαπητές στο βολιώτικο κοινό και η σταθερή παρουσία τους στην θεατρική ζωή της πόλης εγγυάται ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.

-Οι γιορτές στην του Βόλου:

Πρόκειται για την τελετή φωταγώγησης της πόλης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 7.00 το βράδυ, όπου θα αναδειχθούν οι εντυπωσιακοί φωτισμοί και ο στολισμός του Βόλου. Το καλλιτεχνικό επιμελούνται το Δημοτικό Ωδείο και η Φιλαρμονική Ορχήστρα και θα συμμετάσχουν καλεσμένοι «έκπληξη» του καλλιτεχνικού χώρου. Η τελετή θα μεταδοθεί δορυφορικά προκειμένου τα πλάνα του στολισμένου Βόλου να «ταξιδέψουν» σε όλη τη χώρα.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς επίσης, η του Βόλου θα φιλοξενήσει τη γιορτή για την υποδοχή του νέου έτους, μία γιορτή με πλούσιο καλλιτεχνικό και μεγάλη δόση διασκέδασης που θα χαρίσουν στο κοινό αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, με έναν ουρανό φωτισμένο από πολύχρωμα βεγγαλικά.

Για να καταστεί ο Βόλος μαγευτικός προορισμός των Χριστουγέννων, η πλειοψηφία των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει και να υλοποιεί το σχεδιασμό από τον Σεπτέμβριο του 2015.

Οι υπηρεσίες της καθημερινότητας, Πράσινο, Καθαριότητα Ηλεκτροφωτισμός είναι έτοιμες για την υποδοχή των βολιωτών και των επισκεπτών, οι υπηρεσίες του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ έχουν σχεδόν ολοκληρώσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που σύντομα θα ανακοινωθεί, το τμήμα τουρισμού έχει ολοκληρώσει μία αξιέπαινη δουλειά για την προβολή της πόλης και οι εγκαταστάσεις του Χωριού του Άϊ – Βασίλη και της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε στις 4 Δεκεμβρίου να «ταξιδέψει» από την πόλη του Βόλου μία εικόνα που θα αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας για τους πολίτες της πόλης και της χώρας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση