Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Εκδήλωση του 4oυ Λυκείου Βόλου για την 28η Οκτωβρίου
Εκδήλωση  του 4oυ Λυκείου Βόλου για την 28η  Οκτωβρίου

Εκδήλωση του 4oυ Λυκείου Βόλου για την 28η Οκτωβρίου

 

Απουσία του Ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου  λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει,  έγινε σήμερα η  του 4ου Λυκείου , στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Η   έγινε στο αμφιθέατρο  του Τεχνικού Επιμελητηρίου στις 10.30 π.μ. με μια ευρύτερη του φωτογραφικού και βιντεοσκοπημένου του υλικού που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του χρόνου στο Ευρωκοινοβούλιο σε ένα αφιέρωμα στον λιμό της Αθήνας την περίοδο της κατοχής.

Ο εξέφρασε την επιθυμία το φωτογραφικό υλικό να εκτεθεί ταυτόχρονα σε κάποιο χώρο  στην πόλη του και ως εκ τούτου θα εκτίθεται στο χώρο του La Petite Cantine από τις 26 μέχρι της 29 Οκτωβρίου. Την ημέρα εκείνη προγραμματίζεται μια δεύτερη εκδήλωση για το κοινό στις 7.30 μ.μ. στον παραπάνω χώρο.

Ο Στέλιος Κούλογλου, δεν κατάφερε να παραστεί, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και έκανε παρέμβαση μέσω skype, όπως θα γίνει και την Κυριακή σε εκδήλωση που προγραμματίζεται να γίνει στο La petit cantine.

Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης σοκάρει, αποτυπώνοντας τη ενός λαού, καθώς 60.000 άνθρωποι είχαν πεθάνει από την πείνα μόνο στην Αθήνα, ενώ η ευαισθητοποίηση των παιδιών μπορεί να γίνει μ’ αυτό τον τρόπο, έστω κι αν οι εικόνες είναι αρνητικές για την ηλικία των παιδιών.

Ο Νίκος Ιωαννίδης διευθυντής του 4ου Λυκείου Βόλου, δήλωσε ότι το σχολείο αποφάσισε να κάνει μια διαφορετική εκδήλωση που αφορά την έκθεση φωτογραφικού υλικού που δημοσιοποίησε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στην ευρωβουλή και παρουσιάζεται ταυτόχρονα με το Δήμο Βριλησσίων σε Πανελλήνια αποκλειστικότητα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, στόχευση της εκδήλωσης αυτής δεν είναι απλά η μιας μνήμης για τα ιστορικά αυτά γεγονότα, αλλά να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τα , για ένα θέμα που είναι ακόμα επίκαιρο και ζωντανό.

«Ουσιαστικά η διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων και η απαλοιφή του χρέους ης Ελλάδας, ως αποτέλεσμα της καταστροφής από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει και τα δική μας κοινή γνώμη και την κοινή γνώμη της Γερμανίας, που ουσιαστικά διαχειρίζεται το χρέος», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.

Όπως είπε, μ’ αυτή την έννοια, τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει να ενεργοποιούν και να ευαισθητοποιούν τα , ώστε να διεκδικήσουν κι αυτά από την πλευρά τους, όταν έρθει η ώρα τους, αυτό που πρέπει για τη χώρα μας.

Η έκθεση του 4ου Λυκείου Βόλου υπάρχει και στο La petit cantine και την Κυριακή θα γίνει ανάλογη εκδήλωση με παρέμβαση του κ. Κούλογλου μέσω skype.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση στους «οκτώ» για Τσιτσιπά – Σάκκαρη #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/PeqGjCCrW0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση