Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Εκδήλωση σε συνεργασία με την Τροχαία για την οδική ασφάλεια στο 10ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας
Εκδήλωση σε συνεργασία με την Τροχαία για την οδική ασφάλεια στο 10ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας

Εκδήλωση σε συνεργασία με την Τροχαία για την οδική ασφάλεια στο 10ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας

Σε μια πρώτη επαφή με τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ήρθαν οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του εκπαιδευτηρίου, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας Βασίλη Μαρκογιαννάκη, του διοικητή της Τροχαίας Βόλου Θανάση Κουλούρη και του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Γιώργου Πολύζου.

Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και την Τροχαία Βόλου, το παρακολούθησαν 290 μαθητές, αλλά και πολλοί γονείς και αφορούσε την εφαρμογή του ΚΟΚ με στόχο την ασφαλή μεταφορά και μετακίνηση των παιδιών από και προς το σχολείο.

Η αστυνομικός της Τροχαίας Ελένη Καραμπίνη παρείχε πληροφορίες για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφαλή μετακίνηση, ενώ οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον υποβάλλοντας ερωτήσεις και προβληματισμούς.

Στόχος του προγράμματος σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Αναστάσιο Γούκο ήταν η αλλαγή στάσης των γονέων και των παιδιών αναφορικά με την οδική ασφάλεια, ώστε να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Παράλληλα στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν πραγματικά περιστατικά τροχαίων μέσω οπτικοακουστικών μέσων, αλλά και έρευνες μαθητών που αφορούσαν την οδική ασφάλεια.

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και την Τροχαία, ενώ το επόμενο διάστημα θα λάβουν χώρα και άλλες παρόμοιες ενέργειες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αρνητικά τα δείγματα σε υπαλλήλους της ΠΕΜΣ - https://t.co/KX5ZTvi8rM -

  • Κ. Παπανάτσιου: Η πραγματικότητα διαψεύδει τις προσδοκίες που καλλιέργησε η επικοινωνιακή καταιγίδα… - https://t.co/bjHJPJ9Zgn -

  • Η εορτή των Αγίων Αντωνίων στην Αγιά - https://t.co/7f1UHiP06I -

"Αλιεύοντας" την είδηση