Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΑΤΡΟΦΗ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΥΓΕΙΑ / Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού και την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας
Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού και την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού και την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας το
Περιφερειακό Τμήμα ΕΔΔΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Ένωση Διαιτολόγων –Διατροφολόγων Ελλάδος) διοργάνωσε εκδήλωση σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «Άρσις» και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου σήμερα το πρωί στην κεντρική Πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Στην εποχή μας ευπαθείς ομάδες στερούνται ακόμη και αυτό το πολύτιμο αγαθό σε αντιδιαστολή με τις ανεπτυγμένες κοινωνίες που μαστίζονται από την επιδημία της παχυσαρκίας.

Η Άρσις, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό όσον αφορά το δικαίωμα όλων στη δίκαιη διάθεση της τροφής αλλά και να αναδείξει τη συνένωση των πολιτισμών μέσα από αυτό το βασικό αγαθό, προσέφερε στο κοινό εδέσματα από τις χώρες των παιδιών που φιλοξενεί.

Από την άλλη τα ελληνόπουλα είναι τα πρώτα παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη και τα τέταρτα στον κόσμο. Αποτελούν τους μελλοντικούς πολυασθενείς.

Η ΕΔΔΕ Θεσσαλίας θέλοντας να αφυπνήσει και παιδιά  διένειμε ενημερωτικό υλικό και παρουσίασε και εκπαιδευτικό υλικό για την υγιεινή διατροφή.

Παράλληλα συμμετείχαν αθλητικοί σύλλογοι ενισχύοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της ημέρας για τη συνεισφορά της κίνησης στην προαγωγή της υγείας.diatrofi2diatrofi

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

  • Με επευφημίες η πρεμιέρα της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη #Φόνισσα - https://t.co/YNtX1qoz6A -

  • Εξιχνιάστηκαν επτά #κλοπές από Ι.Χ. στον Βόλο #κλοπές #ναρκωτικά - https://t.co/kdSHOmRcMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση