Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εκδήλωση για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών στη Σκιάθο
Εκδήλωση για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών στη Σκιάθο

Εκδήλωση για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών στη Σκιάθο

Η διχείριση φυσικών κταστροφών και ο ρόλος των ενεργών πολιτών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, θα συζητηθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016, και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο “Skiathos Palace”.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο “Η ” και το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδοστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υποστήριξη της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου, με την ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου “Skiathos Palace” και της “/Olympic Air”.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από και πυρκαγιές αλλά και η λήψη προληπτικών μέτρων πριν την εκδήλωσή τους.

Εισηγητής θα είναι ο δρ. Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Επιτροπής Ερευνών στο Εθνικό και Καποδιστριακό , πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας.

Ο κ. Λέκκας έχει διεθνή επιστημονική εμβέλεια, έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών για το επιστημονικό έργο του, έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 250 επιστημονικές δημοσιεύσεις στα αντικείμενα της Τεκτονικής και Δυναμικής Γεωλογίας, της Γεωλογίας Περιβάλλοντος, της Σεισμοτεκτονικής, της Αντισεισμικής Θωράκισης, της Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και Υδάτινων Πόρων, της Γεωτεχνικής Μηχανικής, του Περιβαλλοντικού Χωροταξικού Σχεδιασμού κ.ά.

Πολλές από τις δημοσιεύσεις αφορούν ερευνητική στην Ιαπωνία, στην Ταϊβάν, στην , στην , στην Ινδία, στην Αλγερία, στην Ινδονησία, στην Ταϊλάνδη, στο Πακιστάν, στην Κίνα, στην Αϊτή, στη Νέα Ζηλανδία, στην Ιαπωνία και στο Νεπάλ.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση