Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εκδήλωση ενδιαφέροντος από οκτώ επενδυτικά σχήματα
Εκδήλωση ενδιαφέροντος από οκτώ επενδυτικά σχήματα

Εκδήλωση ενδιαφέροντος από οκτώ επενδυτικά σχήματα

Στον διγωνισμό γι την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

 

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε. μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού, υπέβαλαν φακέλους Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος τα εξής οκτώ (8) επενδυτικά σχήματα.

 

Τα επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά) είναι:

• Advance Properties O.O.D. • Κοινοπραξία Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε. • Κοινοπραξία Intrakat A.E. – TΕΚΑΛ Α.Ε. • Κοινοπραξία Israel Shipyards Ltd – Ελλάδος Α.Ε. • Mariner Capital Ltd • QTerminals W.L.L. • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. • Οργανισμός Λιμένος ς Α.Ε. Μετά την των υποβληθέντων φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια προς θα κληθούν να συμμετάσχουν στη Β φάση του διαγωνισμού (φάση δεσμευτικών προσφορών).

 

Ανακοίνωση – Πρόσκληση για την αποσφράγιση των Εκδηλώσεων Ενδιαφέροντος

Σύμφωνα με την παράγραφο 5.2 της Πρόσκλησης, οι Ενδιαφερόμενοι που υπέβαλλαν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος καλούνται να παραστούν, εφόσον το επιθυμούν, διά ενός (1) νόμιμα εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου τους, στις εγκαταστάσεις του Ταμείου επί της οδού Καραγεώργη ς 6, 105 62, , Ελλάδα, 8ος όροφος, αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00 (ώρα Ελλάδος), κατά την αποσφράγιση των Εκδηλώσεων Ενδιαφέροντος που έχουν υποβληθεί.

Κατά την προσέλευση, ο νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος κάθε Ενδιαφερομένου οφείλει να προσκομίσει στο Ταμείο το έγγραφο εξουσιοδότησής του και αποδεικτικό στοιχείο της ταυτότητάς του.

Η εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Λιμένος Βόλου» A.E. (Ο.Λ.Β. Α.Ε.) έχει το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης του Λιμανιού του Βόλου, των θαλάσσιων εγκαταστάσεων του αλιευτικού καταφυγίου που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του αιγιαλού της πόλης, των λιμενικών εγκαταστάσεων του Αλμυρού και της Αγριάς. Η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της Ο.Λ.Β. A.E. έχει διάρκεια 60 ετών από την υπογραφή της και λήγει το 2062. Οι κύριες δραστηριότητες της Ο.Λ.Β. Α.Ε. περιλαμβάνουν υπηρεσίες εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων, χάλυβα και παλιοσίδερα, ξηρό και υγρό χύδην φορτίο μαζί με υπηρεσίες επιβατών, συμπεριλαμβανομένων ferry boat προς τις Σποράδες, καθώς και δραστηριότητες κρουαζιέρας.

Με την απόφαση 222/05.11.2012 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιάρθρωσης και Αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ 2296/Β/2012) μετοχές που αντιστοιχούν στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε.» μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει την Deloitte Business Solutions S.A. και την Euroconsultants S.A. να ενεργούν από κοινού ως οικονομικοί σύμβουλοι και η εταιρεία Doxiadis Associates έχει αναλάβει τεχνικού συμβούλου όσον αφορά τη διαγωνιστική διαδικασία και τη συναλλαγή.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση