Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης στη Μαγνησία
Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης στη Μαγνησία

Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης στη Μαγνησία

Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, πραγματοποιούνται το επόμενο τετραήμερο, ιστιοπλοϊκοί αγώνες στο πλαίσιο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδος OPTIMIST & 4,7 και πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Επαναστατικές διαδρομές – Τιμή στους Ρήγα Βελεστινλή και Άνθιμο Γαζή».

Συγκεκριμένα, στις 29 και 30 Μαΐου στο Βελεστίνο και τις Μηλιές, με πρωτοβουλία της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης (ΜΟΤΟ ΛΕΒ) και τη στήριξη της – Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και με ευκαιρία τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του , πρόκειται να πραγματοποιηθεί διήμερη πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο ««ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ – ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ ΚΑΙ ΑΝΘΙΜΟ ΓΑΖΗ».

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκτός της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης , εκπρόσωποι των Λεσχών Αλεξανδρούπολης, Μεσολογγίου και Λεωνιδίου και σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εκδήλωσης αυτή περιλαμβάνει μοτοπορείες, επισκέψεις ιστορικών σημείων, ομιλία στο Βελεστίνο, εκκλησιασμό στον ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών των Μηλεών και απόδοση φόρου τιμής στους της Επανάστασης του .

Η εκδήλωση που έχει την έγκριση της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, θα είναι ελεύθερη για το κοινό και με την τήρηση από την Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου, όλων των απαραίτητων υγειονομικών κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η απόδοση τιμής στους πρωτεργάτες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Ρήγα Βελεστινλή και Άνθιμο Γαζή.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων, η  Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου (ΜΟΤΟ ΛΕΒ) , ενώ ο έδωσε τον χώρο.

Από τις 27 έως τις 30 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο ιστιοπλοϊκοί αγώνες στο πλαίσιο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, με συνδιοργανωτές τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου και Αργοναύτες και την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Είναι προγραμματισμένοι αγώνες της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και πρόκριση για την εθνική ομάδα στις κατηγορίες optimist ηλικίας από 8 έως 15 χρονών και  4,7 από 14 έως 17 χρονών.

Θα συμμετέχουν 6 όμιλοι, περίπου 80 αθλητές.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη «πρόκειται για δύο εκδηλώσεις σημαντικές με ιδιαίτερη αξία η κάθε μία. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι παρούσα και σε αυτές τις εκδηλώσεις, με ουσιαστική στήριξη και ευχόμαστε και στις δύο εκδηλώσεις καλή επιτυχία».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

  • #τροχαίο στον κόμβο Βελεστίνου #τροχαίο - https://t.co/DRMa83szRk -

"Αλιεύοντας" την είδηση