Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση της ΔΕΥΑΜΒ
Εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο  Αθηνών η αίτηση της ΔΕΥΑΜΒ

Εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση της ΔΕΥΑΜΒ

Εκδικάζεται αύριο στο Μονομελές  Αθηνών η αίτηση ς επί της ανακοπής που έκανε η ΔΕΥΑΜΒ κατά του κατασχετηρίου που έστειλε η ΕΡΓΗΛ προς τις τράπεζες και τη ΔΕΥΑΜΒ.

Στο Μονομελές  Αθηνών τη ΔΕΥΑΜΒ θα εκπροσωπήσουν
ο νομικός της σύμβουλος κ. Καραγκιόζος και το νομικό γραφείο του κ. Ρούσσου.

Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα κατά τη σημερινή του Δ.Σ. της επιχείρησης, κατά την οποία ο κ. Καραγκιόζος είπε ότι  «Το βασικό είναι ότι η ΕΡΓΗΛ δε μπόρεσε να βάλει χέρι στα αποθεματικά της ΔΕΥΑΜΒ» , επισημαίνοντας ότι ήδη η επιχείρηση έχει κερδίσει την προσωρινή διαταγή και αύριο εκδικάζεται η κύρια αίτηση ς. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε λίγους μήνες.

Για το αν η ΔΕΥΑΜΒ μπορεί να κινεί τους τραπεζικούς της λογαριασμούς,
διευκρίνισε ότι κάποιοι είναι παγωμένοι και κάποιοι όχι στο πλαίσιο του ακατάσχετου.
Η δικαστική διαμάχη με την ΕΡΓΗΛ συνεχίζεται ενώ το πλησιέστερο δικαστήριο είναι  και πάλι ένα με ανακοπή στις 14 Ιουνίου 2018 στο Πρωτοδικείο του Βόλου.

Προκήρυξη για νέο γενικό διευθυντή

Εν τω μεταξύ, στην προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του γενικού διευθυντή προχωρά το Δ.Σ. της επιχείρησης, με κατά πλειοψηφία απόφαση, αφού μειοψήφησαν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Ιωσήφ Παλάντζας και ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, εκπρόσωπος των μειοψηφιών διότι θεωρούν ότι δεν έπρεπε να απομακρυνθεί από τη θέση του ο Σταύρος Τζίνης.

Σύμφωνα με την εισήγηση ο υποψήφιος γενικός διευθυντής θα πρέπει
να πληροί τουλάχιστον μία από τις προϋποθέσεις για την εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, να είναι κάτοχος πτυχίου ανώτατης σχολής από την Ελλάδα ή το Εξωτερικό με Πολιτικού Μηχανικού, Οικονομολόγου, Τοπογράφου Μηχανικού ή Μηχανολόγου.

Επίσης θα πρέπει να έχει τουλάχιστον προϋπηρεσία πέντε ετών σε θέση ευθύνης στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, να κατέχει άριστα τουλάχιστον μία ξένη κ.ά.

Η θητεία του θα είναι για τέσσερα χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης
για μία φορά. Σε κάθε περίπτωση η συνολική θητεία  αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα οκτώ χρόνια.
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα αναρτηθεί στην της ΔΕΥΑΜΒ
αλλά και σε αυτή του ΑΣΕΠ για δέκα ημέρες.

Το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων θα αξιολογήσει τα προσόντα των υποψηφίων γενικών διευθυντών και θα υποβάλλει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ εισήγηση  με τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους.

Κατά πλειοψηφία η ανάθεση σε εργολάβο συντήρησης των Ε.Ε.Λ.

Επίσης  στη σημερινή εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ανάθεση σε εργολάβο της συντήρησης των Ε.Ε.Λ. καθώς ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και ο κ. Πατσιαντάς επισήμαναν ότι τις εργασίες μπορούν να κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, ειδικά μετά την έλευση των 28 μονίμων που θα προσληφθούν καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες.

Επιπλέον ζήτησαν να πληροφορηθούν γιατί πάγωσε η διαδικασία ς των οκταμηνιτών για να   απαντήσει  ο  πρόεδρος του Δ.Σ. της επιχείρησης  Άρης Σαββάκης, ότι αυτό είναι προσωρινό, έως ότου έλθουν οι μόνιμοι για να μην υπάρχει επικάλυψη ειδικοτήτων.

Τέλος  εγκρίθηκε ομόφωνα η σύσταση επιτροπής για τη διερεύνηση τιμών για προμήθεια υλικών για έργα που η ΔΕΥΑΜΒ σκοπεύει να εντάξει στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Όπως ανέφερε ο κ. Σαββάκης, στην  επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.   θα έλθουν εμπεριστατωμένες προτάσεις της ΔΕΥΑΜΒ για συγκεκριμένα έργα στο «Φιλόδημος», με το φάκελο να ολοκληρώνεται και με την σύσταση της εν λόγω επιτροπής.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση