Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εκατοντάδες μαθητές θα συμμετέχουν στο 9ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
Εκατοντάδες μαθητές θα συμμετέχουν στο 9ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Εκατοντάδες μαθητές θα συμμετέχουν στο 9ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Από τεχνολογικές κατασκευές θα γεμίσουν οι χώροι του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης Δημητριάδος από την Πέμπτη 11 Απριλίου μέχρι και το Σάββατο 13 του μήνα στο πλαίσιο του 9ου Ψηφιακής Δημιουργίας που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στη Μαγνησία, με τη συμμετοχή 45 σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και 800 περίπου μαθητών.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί ο διευθυντής της Α’θμιας Γιώργος Πολύζος έκανε λόγο για μια αξιέπαινη προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων, και απηύθυνε πρόσκληση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να επισκεφθούν το Πνευματικό Κέντρο για να δουν από κοντά όλες τις δημιουργίες.

Σημείωσε ότι θα συμμετέχουν 45 συνολικά σχολεία εκ των οποίων 20 της Πρωτοβάθμιας και τα υπόλοιπα της Δευτεροβάθμιας, παρουσιάζοντας ψηφιακά έργα, εργαστήρια, ενώ θα πραγματοποιηθούν και ομιλίες από επιστήμονες.

Συνολικά στο Πνευματικό Κέντρο θα βρεθούν 800 παιδιά συμμετέχοντας με διάφορα έργα, ενώ περισσότεροι από 2.000 μαθητές αναμένεται να επισκεφθούν την έκθεση.

Ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου πληροφορικής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας Αλέξανδρος Καπανιάρης τόνισε πως για πρώτη φορά στο νομό θα διεξαχθεί το συγκεκριμένο που θα περιλαμβάνει διάφορες δημιουργίες.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν τόσο στο ισόγειο, όσο και στον πρώτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου και θα γίνονται τρεις παρουσιάσεις έργων ανά μισή ώρα.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνουν ψηφιακό κόμικ, ψηφιακή ρομποτική, ψηφιακά μουσεία, εκπαιδευτική ρομποτική, έργα με ψηφιακή αφήγηση κ.α.

Την Πέμπτη πρώτη ημέρα του φεστιβάλ από τις 12 έως και τη 1:3ο το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει ομιλία για τον εθισμό στο διαδίκτυο ο παιδοψυχίατρος από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κωνσταντίνος Σιώμος.

Την Παρασκευή το μεσημέρι και το απόγευμα θα γίνουν δύο εκδηλώσεις για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και για μαθητές Δημοτικού το απόγευμα, σχετικά με την εκπαιδευτική ρομποτική.

Επιπλέον η ομάδα Τάλως του Θεσσαλίας θα συμμετέχει σε δύο εργαστήρια ρομποτικής, όπου θα παρουσιάσουν ρομποτικούς σεισμογράφους με lego.

Συνολικά ο κ. Καπανιάρης τόνισε πως 45 σχολεία και 800 παιδιά θα εμφανιστούν με 50 έργα, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή του χρόνου η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση