Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εκαψαν αυτοκίνητα και έσπασαν καταστήματα στην πορεία για την Πρωτομαγιά στο Παρίσι
Εκαψαν αυτοκίνητα και έσπασαν καταστήματα στην πορεία για την Πρωτομαγιά στο Παρίσι

Εκαψαν αυτοκίνητα και έσπασαν καταστήματα στην πορεία για την Πρωτομαγιά στο Παρίσι

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και περίπου 1.000 κουκουλοφόρων ξέσπασαν στο περιθώριο της πορείας για την Εργατική Πρωτομαγιά στο . Οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και υπό πίεση, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Επιπλέον, ορισμένοι από τους διαδηλωτές έσπασαν τα σε ένα κατάστημα των McDonald's στο κέντρο της πόλης, εναντίον του οποίου είχαν πετάξει προηγουμένως μολότοφ.

Η γαλλική προειδοποίησε σήμερα για το ενδεχόμενο συγκρούσεων με οργανώσεις αντιεξουσιαστών, έπειτα από την έκκληση που απηύθυναν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για μια «Ημέρα ς».

Σύμφωνα με τις αρχές περίπου 1.200 διαδηλωτές εμφανίστηκαν στο περιθώριο της προγραμματισμένης πορείας των συνδικαλιστικών ενώσεων για την Πρωτομαγιά.

Στις εικόνες που μετέδωσε το Reuters διακρίνονται επίσης τα σπασμένα ενός χώρου στάθμευσης σε δρόμο κοντά στον σταθμό Austerlitz και ένα να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τους αστυνομικούς των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και κρατώντας πανό κατά της κυβέρνησης, ενώ πέταξαν κροτίδες. Ορισμένοι άρχισαν να φτιάχνουν οδο.

 

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση