Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αικ. Παπανάτσιου: Περιουσιολόγιο σε αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ
Αικ. Παπανάτσιου: Περιουσιολόγιο σε αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ

Αικ. Παπανάτσιου: Περιουσιολόγιο σε αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ

Επαγγελματίες που θα έχουν υποχρεωτικά pos – Τον Απρίλη η έναρξη των δηλώσεων

Για όλα τα θέματα μίλησε η υφυπουργός κα Παπανάτσιου στην εκπομπή “Αίθουσα ς” στην .

Για τα μηχανήματα POS η Κα Παπανάτσιου ανέφερε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε την απόφαση με την οποία θα ορίζονται οι ομάδες επαγγελματιών που πρέπει να έχουν υποχρεωτικά μηχάνημα υποδοχής ηλεκτρονικών καρτών πληρωμών.

Στο πρώτο εξάμηνο θα είναι υποχρεωτικά τα μηχανήματα POS  για ορισμένες ομάδες επιχειρηματιών υψηλού κινδύνου, όπως πχ. καταστήματα εστίασης, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κάποια ελεύθερα , κ.λπ. Μετά μέχρι τέλος του έτους θα προστεθεί μια άλλη ομάδα και η επόμενη ομάδα θα προστεθεί μέχρι τέλους του 2018.

Θα υπάρχουν και οι οποίοι θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση λόγω αναντιστοιχίας κέρδους με προμήθεια τράπεζας. όπως πχ. τα περίπτερα, μικρά , ψιλικατζίδικα, μικρά μπακάλικα κ.λπ.

Για το περιουσιολόγιο ανέφερε ότι θα ξεκινήσει να υλοποιείται μέσα στο 2017. Πρόσθεσε ότι το περιουσιολόγιο θα είναι ένα εργαλείο το οποίο θα βοηθήσει την αλλά και ένα εργαλείο που θα αντικαταστήσει τον . Πρόθεση δική μας είπε είναι η φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, δεν είναι ούτε κάποιος που έχει πέντε δέκα χιλιάδες , που τις χρειάζεται για τις άμεσες ανάγκες της οικογένειά του, κάποιος έλληνας μεσαίας τάξης, (γιατί στην μικρή δεν υπάρχουν αυτά τα ), ούτε κάποιος που έχει δέκα λίρες από τα βαφτίσια του παιδιού του.

Αυτή την στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι να πούμε περισσότερες λεπτομέρειες, απλά δεν μπορεί κάποιος που έχει επενδύσει σε ένα κομμάτι μόνο πχ στην κατοικία να φορολογείται, ενώ μπορεί να έχει επενδύσει και σε άλλα….
Ο με το περιουσιολόγιο δεν θα συνυπάρξει.

Για τις δηλώσεις εισοδήματος η υφυπουργός  εκτίμησε ότι στον Απρίλη θα πρέπει να ξεκινήσουν, αφού υπάρξει και η απαραίτητη συνεννόηση με την ΑΑΔΕ.

 

Πηγή: Taxheaven https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/33156

"Αλιεύοντας" την είδηση